Vrijeme u Rijeci 19.8.: sunčano i vruće, umjerena bura

Vrijeme u Rijeci 19.8.: sunčano i vruće, umjerena bura

Foto: FreeDigitalPhotos

Dugo, toplo ljeto traje i dalje. I ova subota u Rijeci i okolici protječe u znaku sunca i vrlo visokih temperatura, a tako će, čini se, biti i sljedećih dana, barem do četvrtka. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za nedjelju:
Biometeorološke prilike u cijeloj će zemlji biti povoljne, pa se ne očekuju poteškoće ni kod ljudi osjetljivih na vrijeme ni kod kroničnih bolesnika. Uz vrijeme pogodno za boravak na otvorenom skreće se pozornost na zaštitu od jakog UV zračenja.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za nedjelju:

Pretežno vedro, a poslijepodne sunčano uz malu, ponegdje umjerenu naoblaku, kada lokalno uz više oblaka postoji mala mogućnost za kratkotrajnu kišu, većinom u Lici i Gorskom kotaru. Ujutro u nizinama Gorskog kotara i Like mjestimice sumaglica ili magla.

Puhat će slaba do umjerena, ujutro i navečer podno Velebita jaka bura, sredinom dana i poslijepodne i slab do umjeren sjeverozapadnjak. More će biti malo, ujutro i navečer u Velebitskom kanalu mjestimice umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 20 i 25, u unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru i Lici uglavnom između 14 i 19 °C. Najviša temperatura zraka na Kvarneru i u Istri između 31 i 36, u Gorskom kotaru i Lici između 26 i 31 °C.

Izgledi vremena do srijede:

I dalje sunčano i vruće, no ne i posve stabilno. Lokalno će biti poslijepodnevnih pljuskova, ponajprije u Slavoniji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, a na Jadranu do umjeren sjeverozapadnjak i bura. Temperatura zraka u daljnjem blagom porastu.

Temperature zraka i sljedećih će dana prelaziti 30 stupnjeva, moramo se čuvati sunca, a tek ponegdje bit će i popodnevnog osvježenja - pljuskova i grmljavine, prognozira meteorolog Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari