Vrijeme u Rijeci 28.5.: pretežno sunčano, poslijepodne oblačnije

Vrijeme u Rijeci 28.5.: pretežno sunčano, poslijepodne oblačnije

Foto: FreeDigitalPhotos

Nastavlja se slično, pretežno sunčano vrijeme. Jedino će u ponedjeljak i utorak biti veće šanse za poslijepodnevne pljuskove. I dalje će biti iznadprosječno toplo, zrak će doseći i više od 30 stupnjeva! Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za ponedjeljak: U cijeloj zemlji biometeorološke prilike bit će uglavnom povoljne. Ipak, mjestimično bi, zbog razmjerno visokih temperatura zraka ili sparine, meteoropati mogli imati manje, a kronični bolesnici nešto veće tegobe. Stoga preporučamo odijevanje lagane i slojevite odjeće te uzimanje dovoljno tekućine i laganije hrane.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, sredinom dana i poslijepodne, uz lokalni porast naoblake, mjestimice kiša ili pljusak s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru i Lici.

Prijepodne i navečer puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, sredinom dana i poslijepodne ponegdje zapadni i jugozapadni vjetar. More će biti mirno ili malo valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 17 i 22, u unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru i Lici između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 26 i 29, u Gorskom kotaru i Lici između 21 i 26°C.

Izgledi vremena do četvrtka:

Pretežno sunčano, ali i dalje nestabilno pa će kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi ponovno biti malo češći, uglavnom u unutrašnjosti. Vjetar na Jadranu prema obalnoj cirkulaciji, u noći i ujutro slaba do umjerena bura, danju maestral. Bit će još malo toplije, osobito u četvrtak.

Ostaje pretežno sunčano i iznadprosječno toplo sve do sredine tjedna. Možda četvrtak bude malo nestabilniji, prognozira meteorolog Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari