Vrijeme u Rijeci 20.9.: ujutro kiša, poslijepodne razvedravanje s burom

Vrijeme u Rijeci 20.9.: ujutro kiša, poslijepodne razvedravanje s burom

Foto: FreeDigitalPhotos

Kiša pada i pada i pada... i još će koji dan padati, a pridružit će joj se i bura, koja će jačati. No, zato nam se u drugoj polovici tjedna i za vikend smiješi prilika za višednevno sušenje na suncu. Poslušajte prognozu Danijele Vlašić!

Biometeorološka prognoza za srijedu: Biometeorološke prilike će u prijepodnevnim satima biti razmjerno nepovoljne. Moguće su tegobe kod ljudi osjetljivijih na vrijeme te kroničnih bolesnika, ali će one biti slabijeg intenziteta nego prethodnog dana. Preporučamo prilagoditi odijevanje temperaturnim uvjetima. U drugome dijelu dana doći će do poboljšanja biometeoroloških prilika, pa će i tegobe polako popuštati.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za srijedu:

U prvome dijelu dana promjenljivo oblačno, još ponegdje s kišom, uglavnom u Gorskome kotaru i Lici. Poslijepodne se očekuje razvedravanje. Puhat će slaba do umjerena, a prijepodne umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. More malo do umjereno valovito, prijepodne ponegdje i valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i uz obalu Istre uglavnom od 13 do 15, u unutrašnjosti Istre od 9 do 12, a najviša dnevna od 17 do 20 °C. U Gorskome kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 9, a najviša dnevna od 12 do 15 °C.

Izgledi vremena do subote:

Sunčanije i malo toplije, iako i dalje ne posve stabilno, pa je još moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, uglavnom u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni.

Još nijedan rujanski vikend nije bio sunčani, ali ovaj bi mogao biti, barem djelomice, prognozira meteorologinja Danijela Vlašić:

Danijela Vlašić: Prognoza za riječko područje

Komentari