Vrijeme u Rijeci 27.4.: ujutro oblačno, popodne razvedravanje, bura

Vrijeme u Rijeci 27.4.: ujutro oblačno, popodne razvedravanje, bura

Foto: FreeDigitalPhotos

Vikend koji je pred nama bit će uglavnom sunčan, uz možda ponegdje poneku kratkotrajnu kišu. Temperature mora kreću se od 17 do 19 °C, što je onim hrabrijima dovoljno da otvore sezonu kupanja. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za Hrvatsku za petak: Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika, pa bi se većina ljudi trebala osjećati dobro. Poteškoće se ne očekuju ni kod kroničnih bolesnika. Zbog jakog UV-zračenja preporuča se zaštita pri duljem boravku na otvorenom.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za petak:

Ujutro umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz mogućnost slabe kiše, a zatim postupno razvedravanje. Puhat će umjerena do jaka, na udare ponegdje olujna bura, koja će tijekom jutra oslabjeti i mjestimice okrenuti na sjeverozapadnjak.

More malo, ujutro ponegdje umjereno valovito, mjestimice valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri uglavnom od 11 do 15, a najviša dnevna od 21 do 25 °C. U Gorskome kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, a najviša dnevna od 15 do 20 °C.

Izgledi vremena do ponedjeljka:

Pretežno sunčano uz umjeren dnevni razvoj oblaka, no uglavno suho. Mjestimice u unutrašnjosti, uz više oblaka, može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, duž obale i jugo. Nakon prolazno svježijeg petka, temperatura će opet porasti.

Nešto nestabilnije vrijeme možemo očekivati početkom sljedećeg tjedna, prognozira meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari