Vrijeme u Rijeci 29.6.: kiša i pljuskovi, jako jugo, popodne razvedravanje

Vrijeme u Rijeci 29.6.: kiša i pljuskovi, jako jugo, popodne razvedravanje

Foto: FreeDigitalPhotos

Jako jugo i sparina, stiže kiša! Mjestimice će biti i obilna, a osim olujnoga juga, mogući su i neverini. Stoga - oprezno. U četvrtak u drugom dijelu dana smirivanje vremena, a u petak navečer ponovno nestabilnije. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za četvrtak: Približavanje ciklone uz južinu uzrokovat će nepovoljan utjecaj na ljude. Meteoropati mogu patiti od bolova na mjestima ranijih ozljeda, nesanice i glavobolje te manjka koncentracije. Pojačani bolovi mogu stvarati poteškoće bolesnicima s bolestima lokomotornog sustava, a pojačane tegobe moguće su i kod vaskularnih bolesnika. Zbog toga se proporuča izbjegavanje dodatnih napora.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za četvrtak:

Prijepodne umjereno, ponegdje do pretežno oblačno, mjestimice s kišom ili pljuskovima, a od sredine dana prestanak oborina i smanjenje naoblake.

Puhat će umjeren do jak, na udare ponegdje olujni jugozapadni vjetar koji će do kraja dana oslabjeti. More će biti umjereno valovito do valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 17 i 22, u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Istre između 14 i 19 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 25 i 30, u Gorskom kotaru i Lici između 22 i 27 °C.

Izgledi vremena do nedjelje:

U petak pretežno sunčano, potkraj dana u najzapadnijim krajevima i na sjevernom Jadranu očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. U subotu i nedjelju promjenjivo oblačno i malo svježije, s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom. Jugo i jugozapadnjak će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni i sjeverni vjetar.

Nekoliko vrlo dana vrlo promjenjivoga vremena, večeras i u četvrtak mogući su i opasni neverini, prognozira Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari