Vrijeme u Rijeci 17.8.: pretežno sunčano i bura

Vrijeme u Rijeci 17.8.: pretežno sunčano i bura

Foto: FreeDigitalPhotos

Grijat će nas ljetno sunce i visoke temperature sve do subote poslijepodne, kada dolazi promjena vremena uz kišu i jugo, a zatim jaka, mjestimice i olujna bura, uz prodor hladnijega zraka. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za četvrtak: Biometeorološke će prilike biti podjednako povoljne kao i prethodnog dana. Također, kao i prethodnog dana, nakon tople noći će se mnogi na Jadranu osjećati nedovoljno odmoreno, pa osobito kroničnim bolesnicima savjetujemo učestalije odmaranje tijekom dana.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za četvrtak:

Pretežno sunčano, poslijepodne ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena, ujutro ponegdje pojačana, u Velebitskom kanalu i jaka, na udare olujna bura, a sredinom dana slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. More malo do umjereno valovito, ujutro ponegdje do valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i uz obalu Istre uglavnom od 20 do 24, u unutrašnjosti Istre od 16 do 19, a najviša dnevna od 31 do 35 °C. U Gorskome kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 16, a najviša dnevna između 27 i 32 °C.

Izgledi vremena do nedjelje:

Još u petak i veći dio subote pretežno sunčano i vruće. U drugom dijelu subote jače naoblačenje s kišom sa zapada, koje će još tijekom nedjelje prelaziti preko naših krajeva. Ponegdje su mogući grmljavinski pljuskovi, lokalno i olujno nevrijeme. U subotu će puhati umjereno do jako jugo, a u noći na nedjelju okrenuti na jaku buru. Vruće i vrlo vruće, a u nedjelju osvježenje.

Nakon promjene vremena za vikend, prvi radni dan sljedećega tjedna osvanut će sunčan, ali i dalje buran, prognozira meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari