Vrijeme u Rijeci 23.10.: postupno smanjenje naoblake s jakom burom

Vrijeme u Rijeci 23.10.: postupno smanjenje naoblake s jakom burom

Foto: FreeDigitalPhotos

U posljednjih 6 sati najviše je kiše palo u Rijeci - 23 litre. Najjači kišni val je tek pred nama. Do kraja dana moguće su i nevere. Puhat će jaka bura. Sutra će se situacija stabilizirati. Poslušajte prognozu Danijele Vlašić!

Bioprognoza za ponedjeljak: Moguć je slabiji san i lošije jutarnje raspoloženje kod meteoropata i osjetljivih skupina ljudi. No, biometeorološke će se prilike početi poboljšavati tijekom dana, što će se najprije odraziti na popravljanje raspoloženja kod većine ljudi. Plućne i kardiovaskularne bolesnike upozoravamo na potrebu zaštite od hladnoće.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito u Gorskom kotaru I Lici, u drugom dijelu dana postupno smanjenje naoblake.

Puhat će umjerena do jaka bura, ponegdje s olujnim, a u Velebitskom kanalu mjestimice i olujna bura s orkanskim udarima koja će tijekom dana na dijelu područja okrenuti na sjeverozapadnjak.

More će biti umjereno valovito, ponegdje i valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će uglavnom od 8 do 10 °C, u unutrašnjosti Istre od 5 do 7 °C, a najviša dnevna od 14 do 16 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 5 °C, a najviša dnevna od 7 do 9 °C.

Izgledi vremena do četvrtka:

U utorak djelomice sunčano, a uz više oblaka mjestimice u unutrašnjosti i u Dalmaciji može pasti malo kiše. Od srijede većinom suho i sunčano, u četvrtak na kopnu u prvome dijelu dana s maglom. Vjetar u utorak umjeren, na udare i jak sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjeren i jak sjeverac i bura, ponegdje na udare i olujna u utorak, u srijedu u slabljenju, a u četvrtak će okrenuti na sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura zraka u postupno porastu, a jutra će na kopnu biti razmjerno svježa.

Prognoza Danijele Vlašić:

Danijela Vlašić: Prognoza za riječko područje

Komentari