Vrijeme u Rijeci 26.5.: sunčano, toplo, prolazna naoblaka

Vrijeme u Rijeci 26.5.: sunčano, toplo, prolazna naoblaka

Foto: FreeDigitalPhotos

Pred nama je nekoliko sunčanih i stabilnih dana. Za vikend možete planirati druženje na otvorenom jer će biti toplo i bez vjetra. Temperature će rasti, sunca će biti sve više, a prognostičke karte kažu da će tako i ostati neko vrijeme. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za petak: Povoljne biometeorološke prilike mogle bi poticati dobro raspoloženje i miran san, a meteoropati i kronični bolesnici neće imati tegobe uzrokovane vremenom.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za petak:

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, sredinom dana prolazni porast naoblake. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, sredinom dana mjestimice i zapadni vjetar, a ujutro uz obalu ponegdje slaba do umjerena, mjestimice i pojačana bura. More malo, ujutro ponegdje do umjereno valovito. Ujutro na Kvarneru i u Istri između 10 i 15, u Gorskom kotaru i Lici između 7 i 12°C. Sredinom dana na Kvarneru i u Istri između 21 i 26, u Gorskom kotaru i Lici između 18 i 23°C.

Izgledi vremena do ponedjeljka:

Pretežno sunčano i stabilno, na kopnu još u subotu mjestimice više oblaka. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni na kopnu, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, mjestimice s jakim udarima. Sve toplije.

Zasad se čini da je period promjenljivog vremena iza nas, kaže meteorolog Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari