Vrijeme u Rijeci 20.8.: ujutro kiša, popodne razvedravanje; bura i hladnije

Vrijeme u Rijeci 20.8.: ujutro kiša, popodne razvedravanje; bura i hladnije

Foto: FreeDigitalPhotos

Nakon vrućeg tjedna, stiže osjetno osvježenje. Noć na nedjelju, uz kišu i grmljavinske pljuskove, donosi i mjestimične neverine, neke i s tučom, te jaku do olujnu, ponegdje i orkansku buru. Od nedjelje stabilnije, ali i svježije, te vjetrovito. Poslušajte prognozu Danijele Vlašić!

Bioprognoza za nedjelju: Osvježenje će mnogima omogućiti bolji san i odmor te bolje raspoloženje nego prethodnih dana. No, upozoravamo da bi naglost znatnog osvježenja u unutrašnjosti Hrvatske mogla izazvati izvjestan stres na organizme kroničnih srčanih i plućnih bolesnika. Na južnom Jadranu će se zadržati nepovoljne biometeorološke prilike, pa kroničnim bolesnicima i ostaloj osjetljivijoj populaciji savjetujemo učestalije odmaranje.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za nedjelju:

Ujutro promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima, a zatim razvedravanje. Puhat će umjerena do jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, a u Velebitskome kanalu prijepodne ponegdje i olujna bura s orkanskim udarima, koja će tijekom dana malo slabjeti.

More umjereno valovito, u Velebitskome kanalu i prema otvorenome moru ponegdje i valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i uz obalu Istre uglavnom od 19 do 21, u unutrašnjosti Istre od 14 do 18, a najviša dnevna od 24 do 26 °C. U Gorskome kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 14, a najviša dnevna između 17 i 20 °C.

Izgledi vremena do srijede:

U prvom danima tjedna pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom. Razmjerno vjetrovito, vjetar uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena i jaka bura. Temperatura u blagom porastu.

Barke sljedećih par dana svakako moraju ostati na vezu, upozorava sinoptičarka Danijela Vlašić, pogotovo zato jer nam krajem sljedećeg tjedna stiže još stabilnih i toplih, pa i vrućih dana:

Danijela Vlašić: Prognoza za riječko područje

Komentari