Vrijeme u Rijeci 26.6.: razvedravanje, popodne umjereno oblačno

Vrijeme u Rijeci 26.6.: razvedravanje, popodne umjereno oblačno

Foto: FreeDigitalPhotos

Mogući su lokalni neverini, a neke od oblačnih masa koje se stvaraju djeluju prijeteći. Tako će ostati do sredine sljedećega tjedna, smjenjivat će se sunce, kiša, pljuskovi s grmljavinom. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za ponedjeljak:
Biometeorološke prilike bit će malo povoljnije nego prethodnih dana. Nešto niže temperature zraka i bura na Jadranu smanjit će toplinski stres koji je prethodnih nekoliko dana djelovao na većinu ljudi. I dalje je potreban oprez kod ljudi osjetljivijih na vrijeme i srčanih bolesnika. Preporuča se izbjegavati izlaske i suvišne napore u najtoplijem dijelu dana, zaštititi se od UV zračenja i uzimati dovoljno tekućine. 

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Ujutro razvedravanje, a poslijepodne i navečer malo do umjereno oblačno. Ujutro će puhati slaba do umjerena, ponegdje do pojačana bura, a zatim slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, navečer sjeverozapadnjak. More će biti malo, ujutro ponegdje umjereno valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 17 do21 °C, a najviša dnevna od 27 do 30°C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 17°C, a najviša dnevna od 24 do 27°C.

Izgledi vremena do četvrtka:

Djelomice ili pretežno sunčano, a osobito su poslijepodne mogući lokalni pluskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu i jugo.

Do kraja tjedna ostaje nestabilno vrijeme uz niže temperature, prognozira meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari