Vrijeme u Rijeci 22.4.: sunčano i toplo

Vrijeme u Rijeci 22.4.: sunčano i toplo

Foto: FreeDigitalPhotos

Temperature zraka i jučer i danas visoko su iznad prosjeka za ovo doba godine, čak desetak stupnjeva. Slično vrijeme nastavlja se i sljedećih dana, ali u novom tjednu ipak uz nešto nestabilnosti. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za nedjelju:
Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika koje će podržavati miran san, a danju dobro raspoloženje i primjerenu koncentraciju. Uz adekvatnu zaštitu od alergena za alergičare i astmatičare, vrijeme će biti pogodno za izlete i boravak na otvorenom. Preporuča se prilagoditi odjeću temperaturnim uvjetima, a kroničnim bolesnicima izbjegavanje većih napora.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za nedjelju:

Pretežno vedro i sunčano. Puhat će slabo, ponegdje do umjereno jugo, ujutro i u noći mjestimice slab istočnjak. More će biti malo valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će uglavnom od 12 do 16 °C, u unutrašnjosti Istre od 7 do 11 °C, a najviša dnevna od 22 do 26 °C. U Gorskom kotaru i Lici najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 8 °C, a najviša dnevna od 20 do 24 °C.

Izgledi vremena u Hrvatskoj do srijede:

I dalje pretežno sunčano, ali malo nestabilnije, pa su uglavnom u unutrašnjosti mogući lokalni pljuskovi, izglednije prema sredini tjedna. Vjetar većinom slab. I dalje iznadprosječno toplo.

Početak novog tjedna donosi, čini se, nešto nestabilnije, ali i dalje vrlo toplo vrijeme. Prije toga, ipak, još nedjelja koja više nalikuje ljetu nego proljeću, najavljuje meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari