Vrijeme u Rijeci 28.6.: naoblačenje, kiša i pljuskovi, jako jugo

Vrijeme u Rijeci 28.6.: naoblačenje, kiša i pljuskovi, jako jugo

Foto: FreeDigitalPhotos

U srijedu poslijepodne i četrvrtak ne zaboravite na kišobrane, pa onda opet u petak i subotu, ali već sljedeći tjedan izgleda da će nam vratiti suho i vruće ljetno vrijeme. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za srijedu: Nepovoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji uzrokovat će poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda te glavobolja i razdražljivost. Pojačane tegobe mogu očekivati osobe s bolestima lokomotornog sustava i vaskularnim bolestima.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za srijedu:

Tijekom jutra postupno naoblačenje, zatim umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom. Krajem dana i u noći oborine ponegdje obilnije. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će tijekom poslijepodneva jačati na umjereno do jako, ponegdje vrlo jako, na udare i olujno.

Krajem dana i u noći jugo će okrenuti na jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i uz obalu Istre između 19 i 24, u Gorskome kotaru, Lici i unutrašnjosti Istre između 14 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 30°C.

Izgledi vremena do subote:

Na kopnu promjenljivo oblačno s dužim sunčanim razdobljima i većinom suho, ali ne posve stabilno, pa su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, posebno u četvrtak i subotu, kada će na kopnu malo i osvježiti. Vjetrovito, osobito u četvrtak kada će jakog sjeverozapadnjaka biti u unutrašnjosti, u gorju i na sjevernom Jadranu.

Na Jadranu pretežno sunčano, vruće i vjetrovito. Na sjevernom i na dijelu srednjeg Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom, i to ponajprije u četvrtak i subotu. U četvrtak će puhati jako, na otvorenome moru i vrlo jako jugo, a na sjevernom Jadranu sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka bez veće promjene, a na sjevernome dijelu prolazno će osvježiti u subotu.

Kiša i vjetar izmjenjivat će se sa sunčanim razdobljima sve do kraja tjedna, ali onda će opet "upeći" ljeto, prognozira Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari