Vrijeme u Rijeci 24.8.: pretežno vedro i sunčano

Vrijeme u Rijeci 24.8.: pretežno vedro i sunčano

Foto: FreeDigitalPhotos

Ponovno nam je pristigao topli zrak sa sjevera Afrike i svakog će dana, uz uglavnom sunčano i stabilno vrijeme, biti sve toplije - ali barem noći, srećom, ipak neće biti onako tople kao u prvome dijelu kolovoza. Poslušajte prognozu Danijele Vlašić!

Bioprognoza za četvrtak: Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Zbog ponovnog jačeg zagrijavanja tijekom dana, kroničnim se bolesnicima savjetuje da prilagode svoje aktivnosti dijelovima dana s ugodnijiim temperaturnim uvjetima.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za četvrtak:

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a sredinom dana je, uz jači razvoj oblaka, mjestimice u Gorskome kotaru, Lici i unutrašnjosti Istre moguća slaba kiša ili kratkotrajni pljusak. Puhat će slaba bura, a sredinom dana jugo i jugozapadnjak. More malo valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i uz obalu Istre uglavnom od 17 do 22, u unutrašnjosti Istre od 12 do 16, a najviša dnevna od 28 do 30 °C. U Gorskome kotaru i Lici ujutro između 8 i 12 °C, a sredinom dana od 23 do 27 °C.

Izgledi vremena do nedjelje:

Pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti prolazno može biti umjerene naoblake sredinom dana, u Gorskome kotaru povremeno i znatno oblačno, no i tamo će se zadržati uglavnom suho. Vjetar slab, a na Jadranu u noću i ujutro burin, samo ponegdje umjerena bura, a danju maestral. Temperatura u porastu, već od sutra najviša u većini predjela iznad 30, a u dane vikenda ponegdje i do 35 °C.

Pred nama je još desetak dana ljeta s visokim temperaturama inače uobičajenima za kraj srpnja i početak kolovoza - a čini se da će toplo vrijeme pogodno za kupanje zadržati sve do polovice listopada, prognozira sinoptičarka Danijela Vlašić:

Danijela Vlašić: Prognoza za riječko područje

Komentari