Vrijeme u Rijeci 16.12.: kiša i jugo, u gorju snijeg, navečer razvedravanje

Vrijeme u Rijeci 16.12.: kiša i jugo, u gorju snijeg, navečer razvedravanje

Foto: FreeDigitalPhotos

Subota koja je pred nama i dalje nosi kišu, no samo u prvom dijelu dana. Stvar će ipak spasiti bura, pa bi kiša do navečer trebala prestati padati. Drugi dan vikenda: bura, hladnije, ali i sunčanije. Bit će tako i sljedećih nekoliko dana. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za subotu: Tijekom dana nepovoljan vremenski utjecaj na ljude će slabiti. Zbog toga će se kod meteoropata i kroničnih bolesnika smanjiti tegobe koje su ih mučile prethodnih dana.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za subotu:

Oblačno, ujutro mjestimice s kišom, u Gorskom kotaru, Lici i višem gorju i susnježicom ili snijegom, zatim prestanak oborina, a navečer i u noći djelomično razvedravanje. Puhat će umjerena do jaka, na udare mjestimice olujna bura koja će sredinom dana malo oslabjeti, a krajem dana pojačati. More malo do umjereno valovito, podno Velebita i prema otvorenom moru mjestimice do valovito. Ujutro na Kvarneru i u Istri između 4 i 9, u unutrašnjosti Istre između 1 i 6, a u Gorskom kotaru i Lici između -3 i 2 °C. Sredinom dana na Kvarneru i u Istri između 7 i 11, u Gorskom kotaru i Lici između -1 i 4 °C.

Izgledi vremena do utorka:

Na Jadranu idućih dana djelomice ili pretežno sunčano i vjetrovito s umjerenom i jakom burom.

Nedjelja bi nam napokon mogla donijeti sunčano vrijeme, ali uz jaku buru i zahladnjenje, a sunce i vedrina mogli bi se zadržati veći dio sljedećeg tjedna, prognozira meteorolog Igor Horvat: 

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari