Vrijeme u Rijeci 28.4.: ujutro oblačno s kišom, zatim smanjenje naoblake

Vrijeme u Rijeci 28.4.: ujutro oblačno s kišom, zatim smanjenje naoblake

Foto: FreeDigitalPhotos

Glavni kišni val dolazi noćas - s četvrtka na petak očekuju nas velike količine oborina i jako jugo. Zatim nakon nekoliko kišnih dana - smanjenje naoblake. Već u petak popodne više neće biti kiše, a u subotu bismo mogli čak i sunce ugledati. Poslušajte prognozu Ivana Novaka!

Bioprognoza za petak: Na južnom i dijelovima srednjeg Jadrana se očekuju najnepovoljnije biometeorološke prilike koje će osobito kroničnim bolesnicima, ali i meteoropatima, pojačati tegobe od kojih su patili prethodnih dana. U ostalim će se područjima Hrvatske tijekom dana biometeorološke prilike početi poboljšavati, pa će tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika slabiti.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za petak:

U prvom dijelu dana oblačno s povremenom, kišom, pljuskovima i grmljavinom te mjestimice obilnim oborinama, a zatim postupan prestanak oborina i smanjenje naoblake. Puhat će umjereno do jako, na udare ponegdje olujno jugo koje će tijekom jutra slabjeti uz okretanje na jugozapadnjak, a navečer na sjeverozapadnjak i buru. More u prvom dijelu dana umjereno valovito do valovito, zatim malo do umjereno valovito. Ujutro na Kvarneru i u Istri od 11 do 15, a sredinom dana od 14 do 17°C. U Gorskom kotaru i Lici ujutro od 11 do 14, a sredinom dana od 12 do 16°C.

Izgledi vremena do ponedjeljka:

U unutrašnjosti promjenljivo sa sunčanim razdobljima, no osjetno svježije nego proteklih dana. Mjestimične kiše će biti uglavnom u Slavoniji u subotu i rjeđe u nedjelju, a drugdje je još u subotu sredinom dana moguć poneki lokalni pljusak. U ponedjeljak sunčanije i malo toplije. Na Jadranu sljedećih dana pretežno ili djelomice sunčano, no još u subotu u Dalmaciji oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Zapuhat će umjerena bura i sjeverozapadnjak, ponegdje s jakim udarima, a u ponedjeljak ponovno jugo.

Za četvrtak navečer na snazi je upozorenje za obilne oborine i jako jugo, ali produženi vikend, čini se, ipak bez oborina i uz sunce, najavljuje meteorolog Ivan Novak:

Ivan Novak: Prognoza za riječko područje

Komentari