Vrijeme u Rijeci 20.3.: pretežno oblačno s kišom u prvom dijelu dana

Vrijeme u Rijeci 20.3.: pretežno oblačno s kišom u prvom dijelu dana

Foto: FreeDigitalPhotos

Sutra pretežno oblačno, još ujutro mjestimice slaba oborina - kiša u istri i na Kvarneru, a u gorju i snijeg. Tijekom prijepodneva će se raščistiti, tako da se očekuju i sunčana razdoblja. Bura će jačanju u noći s utorka na srijedu. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za Hrvatsku za utorak: Nepovoljan vremenski utjecaj će slabiti pa se kod ljudi osjetljivih na vrijeme očekuje smanjenje tegoba od kojih su patiti prethodnih dana i poboljšanje općeg stanja. Međutim, zbog niskih teperatura i vjetra osjet hladnoće će biti izražen, pa se skreće pozornost na primjerenu zaštitu, na što se osobito upozoravaju bolesnici s vaskularnim bolestima i bolestima dišnih puteva.

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za utorak:

Umjereno do pretežno oblačno. U Dalmaciji će uz prolazno više oblaka povremeno biti kiše ili pokojeg pljuska, a u gorskoj Hrvatskoj i Posavini u noći i ujutro mjestimice slabog snijega. Navečer novo jače naoblačenje uz sve češću oborinu prema kraju dana.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu mjestimice umjerena bura, prema večeri i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. U Dalmaciji će umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak navečer okrenuti na mjestimice jako jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, na Jadranu uglavnom od 2 do 7, a na krajnjem jugu i malo viša. Najviša dnevna između -1 i 4 u unutrašnjosti te od 7 do 12 °C na Jadranu.

Izgledi vremena do petka:

KOPNO: U srijedu oblačno, povremeno uz snijeg. Zatim od četvrtka sunčanije i uglavnom bez oborine. Umjeren, na udare mjestimice i jak sjeveroistočnjak u petak će slabjeti. Od petka danju postupno sve toplije.

JADRAN: U srijedu povremeno kiša i lokalni pljuskovi. Uz zahladnjenje mjestimice može biti susnježice i snijega, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije i na sjevernom Jadranu nošenog jakim vjetrom. Od četvrtka sunčanije, u južnoj Dalmaciji još uz povremenu kišu. Umjerena do jaka bura, na udare mjestimice i olujna u petak će slabjeti.

Temperatura u blagom porastu sutra i preksutra - slaba kiša padat će tijekom sredine tjedna, a u četvrtak dolazi do razvedravanja. Stabilno vrijeme očekuje se i za vikend, prognozira Igor Horvat

Igor Horvat: prognoza za riječko područje

Komentari