Vrijeme u Rijeci 11.12.: pretežno oblačno, jako jugo

Vrijeme u Rijeci 11.12.: pretežno oblačno, jako jugo

Foto: FreeDigitalPhotos

U zamjenu za zubato sunce dobili smo nešto više temperature što će vladati idućih dana. Ali uz to idu oblaci, jako i olujno jugo te kiša svakoga dana, uz malu promjenu vremena u srijedu. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Bioprognoza za ponedjeljak: Zbog približavanja novog frontalnog poremećaja, biometeorološke prilike posvuda će biti nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, smanjena radna koncentracija i slabije raspoloženje. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem, pa im se preporuča izbjegavanje suvišnih napora.

Prognoza za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku za ponedjeljak:

Pretežno oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima, uglavnom u prvom dijelu dana. Puhat će umjereno do jako, na udare ponegdje i olujno jugo. More će biti umjereno valovito do valovito, ponegdje i jače valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 6 i 11, u Gorskom kotaru i Lici između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 9 i 14, u Gorskom kotaru i Lici između 7 i 11°C.

Izgledi vremena do četvrtka:

Promjenjivo uz povremenu kišu, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. S utorka na srijedu kiša će padati i u ostatku zemlje, a u gorju može pasti i malo snijega. Vjetrovito uz umjeren i jak, na udare olujan jugozapadnjak, na Jadranu i jugo te južni vjetar. U srijedu će vjetar prolazno oslabiti i okrenuti na sjeverac. Iznadprosječno toplo, osobito u unutrašnjosti.

Jak utjecaj ciklone nad našim područjem potrajat će cijeloga tjedna, najavljuje meteorolog Igor Horvat:

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari