Vrijeme u Rijeci 25.2.: pretežno oblačno uz jaku buru

Vrijeme u Rijeci 25.2.: pretežno oblačno uz jaku buru

Foto: FreeDigitalPhotos

Večeras počinje prodor hladnoga zraka koji će se zadržati do četvrtka, kad ćemo napokon izaći iz minusa. Uz te niske temperature, i bura će nas dodatno hladiti sve do utorka. Poslušajte prognozu Igora Horvata!

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za nedjelju: Vremenske prilike ne bi trebale uzrokovati veće poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Međutim upozorava se na hladnoću koja će biti pojačana utjecajem vjetra. Upozorava se na primjerenu zaštitu od hladnoće, na što se osobito upozoravaju bolesnici s krvožilnim bolestima i bolestima dišnog sustava. 

Prognoza za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za nedjelju:

Pretežno oblačno, u Gorskom kotaru i Lici mjestimice je moguć slab snijeg.

Puhat će umjerena do jaka bura s olujnim udarima, ponegdje i olujna bura s orkanskim udarima.

More će biti umjereno valovito do valovito, ponegdje jače valovito.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između -3 i 2, u unutrašnjosti Istre između -5 i 0, u Gorskom kotaru i Lici između -11 i -6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka u Istri i na Kvarneru bit će između -1 i 4, u Gorskom kotaru i Lici između -9 i -4 °C.

Izgledi vremena do srijede:

KOPNO: Još hladnije uz ledena jutra i studene dane. U ponedjeljak oblačno, povremeno uz slab snijeg, a od utorka sunčanije i bez oborine. U ponedjeljak i još povremeno u utorak puhat će umjeren sjeveroistočnjak, zatim vjetar u slabljenju. Minimalna temperatura spustit će se do -15, ponegdje i niže, a najviša dnevna bit će oko -5 °C, u gorju još hladnije.

JADRAN: Postupno sve hladnije uz pojačan osjet hladnoće zbog jakog vjetra. U ponedjeljak oblačno, mjestimice uz susnježicu i snijeg, zatim će prevladavati sunčano. Puhat će umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim, a podno Velebita i orkanskim udarima. Od utorka bura u slabljenju. Minimala temperatura u većini područja negativna, a ni najviša dnevna ponegdje neće prelaziti 0 °C.

Poslušajte prognozu Igora Horvata:

 

 

Igor Horvat: Prognoza za riječko područje

Komentari