Zašto je nakon dva mjeseca rada zatvoren helidrom na Delti - i što dalje?

Zašto je nakon dva mjeseca rada zatvoren helidrom na Delti - i što dalje?

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Zbog nedostataka uočenih pri slijetanju i polijetanju helikoptera, početkom kolovoza zatvoren je krajem svibnja otvoreni helidrom na Delti. U 9 tjedana, posade helikoptera imale su 150 intervencija i onda je sve stalo. Zašto i što dalje?

Gotovo klasična hrvatska priča - helidrom je na Delti nadomak moru i taman na putu kupačima. Bez obzira na znakove upozorenja, u zrak su letjeli luftmadraci i ostali rekviziti - dobro da nisu i kupači. Uglavnom, opasno za posadu i za kupače. Osmog kolovoza sve je stalo.

O sadašnjoj situaciji, Danijel Frka iz "Rijeka prometa" kaže da se završavaju radovi na uređivanju poletno-slijetne površine i ograđuje se helidrom kako bi se onemogućio pristup nezaposlenim osobama.

Grad Rijeka i "Rijeka promet" su na lokaciju blizu ceste D-404 uložili 312 tisuća kuna, i sve je bilo dobro dok se nije pokvarilo... Ali, Danijel Frka nudi i dobrih vijesti: "Svi radovi bi trebali biti završeni početkom idućega tjedna, potom slijedi preglede MORH-a, i ukoliko je sve ok, donijet će se odluka o datumu kada će helidrom ponovo biti osposobljen za letačke operacije." 

U drugom pokušaju svi ćemo valjda biti pažljiviji i pametniji - zbog onih kojima sekunde spašavaju živote. Javlja Josip Krmpotić:

Što je s helidromom na Delti?, pripremio Josip Krmpotić

Komentari