Želite postati spasilac? Prijavite se na tečaj!

Želite postati spasilac? Prijavite se na tečaj!

Foto: Pixsell

Otvoren je natječaj za Tečaj osposobljavanja spasilaca u 2018. godini na području Primorsko-goranske županije. Glavni organizator tečaja je županijsko Društvo Crvenog križa, a tečaj iznosi 400 kuna za sve polaznike.

Prijaviti se mogu stariji od 18 godina, a predviđena su dva tečaja edukacije spasilaca u svibnju nakon kojih prijavljeni dobivaju licencu u trajanju dvije godine. Maksimalno se može prijaviti 16 polaznika, a pozivaju se i koncesionari da pošalju kandidate na testiranje.

Kandidati moraju imati srednju stručnu spremu ili upisan završni razred srednje škole te trebaju zadovoljiti uvjete testiranja i isplivati 400 metara za manje od 8 minuta i roniti 25 metara u daljinu.

Nakon što uspješno ispliva zadane norme na testiranju, kandidat je dužan, tjedan dana prije početka tečaja, dostaviti sljedeće dokumente: uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti liječnika opće prakse te potvrdu o uplati od 400 kuna (Hrvatski Crveni križ, Crvenog križa 14-16, 10 000 Zagreb, IBAN HR7323600001101396032, poziv na broj 25).

Trajanje tečaja je sedam dana svaki dan od 8 do 18 sati s pauzama. Teorijska nastava će se održati u predavaonici, a praktična nastava na otvorenim vodama ili bazenu.

Pristupnicu za prijavu na Tečaj osposobljavanja spasilaca možete pronaći na stranici Crvenog križa, a krajnji rok za prijavu je tjedan dana prije početka tečaja te se do tada mora dostaviti sva potrebna dokumentacija.

Edukacija spasilaca je predviđena od 14. do 20. svibnja te od 21. do 27. svibnja.

S regionalnim koordinatorom Službe spašavanja života na vodi Nikolom Mrđenom o tečaju i potrebi spasilačke službe na području Primorsko-goranske županije razgovarala je Bojana Guberac:

Tečaj za osposobljavanje spasilaca, pripremila Bojana Guberac

Komentari