Emisija 15.11.2017.

Emisija 15.11.2017.

Lea Domijan Fišter (foto: Vjekoslav Tićak /RR)

Govori se da dolazi vrijeme studeni, praznine i samoće, stiže vjetar obilazeći dvostruku šumu i gusta kiša dira svojim hladnim jezikom čelo zemlje. Budi tu, pored mene, kao moja ruka, otvorena, da bih tobom primio ono što me očekuje. Dati i uzeti, ista riječ u koju ulazi ljubav kao u postelju. Kome pripada čovjek ako ne tebi, nježnosti, kome ljubav ako ne onima koji podižu lomaču na kojoj gori još uvijek srce zemlje? Kao da nisam rođen, kao da sam već umro skriven u nekoj ruži, u snu koji drugi sanja, u groznici bilja, u vodi ili zraku koji ćeš ti udahnuti prije nego odeš. Govori se da stiže vrijeme studeni, ali sudbina sviju samo je moja sudbina, a bol sviju ne postaje veća. Smrt za sve samo je smrt za mene i stoga hoću da postojim da bi postojalo sve što vidim: mravi sa svojim primjerom koga se plašim, zvonjava, hljeb, miris žene, nago voće bez posljedica, neka znanost, nesreća, bol ili zvuk trube u blatu, da bi postojao svijet, historija ili poljubac i ti, konačno, moja ljubavi, moje promuklo zvono, moje područje ograđeno žicom uz koju se uspinje talas neba. Govori se da stiže studen, vrijeme praznine, ali ja ne očekujem ništa, jer ono što dolazi ja već imam boreći se, da bih pao jednoga dana tiši nego dok sam govorio riječi koje jedino ti nisi čula. Tako se ruši stablo drvosječa. Tako pada sjekira. Tako snijeg koji čekam! (Zvonimir Golob)

Želite li čuti vaš omiljeni sentiš? Budite uz Srcolomku! Slušat ćete sentiše kao uspomene na neka vremena i trenutke dok se uz prigušeno svjetlo nestrpljivo čekao početak bloka laganica. Nudimo vam glazbu kao podsjetnik na bliskost tijela u plesnom zagrljaju i lagano ljuljanje u ritmu glazbe bez plesnog koraka. Budimo sjećanja na vaš prvi susret ili prvi ples, neki poseban stih, dan ili godinu... Vaša pjesma postaje naša pjesma.

Vaše najdraže sentiše po narudžbi u "Srcolomki" Lee Domijan Fišter sviramo svake srijede u 21 sat - jer ste vi to tražili.

O emisiji Srcolomka

Emisija u kojoj razmjenjujemo e-mailove i poruke na Facebook stranici "Srcolomka" o romantičnim stihovima, sentimentalnoj glazbi , vašim uspomenama s plesnjaka i diskoklubova te vašim najdražim sentišima.

Pročitaj više

Komentari

Srcolomka
Srcolomka

HRT – Radio Rijeka — Glazba, kontakt

Emisija u kojoj razmjenjujemo e-mailove i poruke na Facebook stranici "Srcolomka" o romantičnim stihovima, sentimentalnoj glazbi , vašim uspomenama s plesnjaka i diskoklubova te vašim najdražim sentišima.

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 17.10.2018. 21:00 - 22:00

Srijeda, 24.10.2018. 21:00 - 22:00