3. Dan karijera u Osnovnoj školi Zapruđe

3. Dan karijera u Osnovnoj školi Zapruđe

Foto: psvprelog.hr

U Osnovnoj školi Zapruđe održan je treći Dan karijera. Program Dana karijera proizišao je iz Erasmus plus projekta pod nazivom Inspirativno učenje za izbor budućih zanimanja kojim se nastoji učenike što ranije informirati o mogućnostima za njihovo daljnje školovanje.

Na Danu karijera u Osnovnoj školi Zapruđe okupljaju se različite zagrebačke srednje škole kako bi učenicima predstavile svoje obrazovne programe. Također, one kroz iskustva srednjoškolaca nude učenicima osnovnoškolske dobi dodatne smjernice pri donošenju odluka o njihovim profesionalnim izborima, istaknula je ravnateljica Ružica Vitman Sović.

Danas su se ovdje pojavili naši bivši učenici koji su o svojoj srednjoj školi baš na taj način - prvo su saznali kod nas u školi što ta škola nosi, a sada su zadovoljni učenici i misle da su sjajno izabrali, kazala je ravnateljica. Djeci su najzanimljivije škole koje u svojim programima nude nešto konkretno. Djecu zanimaju one škole koje su donijele materijale, koje su pokazale nešto praktično. Ona puno pitaju, istražuju i to im je zanimljivo. Naravno, gimnazije su uvijek atraktivne, pogotovo one koje nude programe na stranom jeziku, kao što je XV. gimnazija.

Dan karijera ima i glavno događanje kada se predstavljaju zanimljivi gosti - ove godine to su bili predstavnici Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri te liječnica, policajci i graditelj gitara koji su djeci govorili o svojim zanimanjima.