Karta najčešćih ljetnih gužvi na hrvatskim cestama

Karta najčešćih ljetnih gužvi na hrvatskim cestama

Goran Stanzl/PIXSELL

HAK je sastavio kartu ljetnih gužvi na našim prometnicama. Najznačajnije su gužve uvijek tijekom vikenda, osobito subotom kad najveći broj turista ulazi u zemlju, odnosno vraća se svojim kućama. Ovom kartom žele skrenuti pozornost vozačima na mjesta i dionice cesta gdje se najčešće stvaraju kolone.

Radi lakšeg snalaženja, karta sadrži nekoliko kategorija:
a) Granični prijelazi: Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa, Bregana, Macelj, Goričan, Bajakovo, Metković, Klek, Zaton Doli, Karasovići, Ličko Petrovo Selo, Maljevac, Stara Gradiška, Slavonski Brod,
b) Trajektna pristaništa i luke: Brestova-Porozina (Cres), Valbiska-Merag (Cres), Stinica-Mišnjak (Rab), Prizna-Žigljen (Pag), Sumartin-Makarska (Brač), Drvenik-Sućuraj (Hvar), trajektne luke Zadar i Split,
c) Naplatne postaje: Lučko, Rupa, Zaprešić, Zagreb-Istok,
d) Turistička središta na obali,
e) Dionice autocesta i državnih cesta:
naplata Bobovica (A3) – čvor Jankomir – zagrebačka obilaznica – čvor Ivanja Reka – naplata Sveta Helena (A4);
čvor Maslenica – tunel Sveti Rok (A1);
naplata Lučko – čvor Bosiljevo 2 (na autocesti A1/A6);
riječka obilaznica (A7);
Istarski ipsilon prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija (A9);
Jadranska magistrala (DC8) na dionicama: Bakar – Novi Vinodolski, Zadar – Šibenik, Trogir – Split – Makarska, Zaton – Dubrovnik – Ćilipi.

Ukoliko se ipak dogodi da upadnete u gužvu i ne možete dalje, informacije o tome što se događa na cestama, možete pronaći na internetskim stranicama www.hak.hr, na HAK-ovoj aplikaciji za pametne telefone (iOS, Android i Windows), radijskim javljanjima na HR2 nakon Vijesti u pola, kao i na broj telefona Informativnog centra 072 777 777 koji je dostupan 24/7.

Preuzmite datoteke

Karta 6,2 MB