Lijeva koalicija uz Zagreb je naš!

Lijeva koalicija uz Zagreb je naš!

Ravnopravnost, jednakost za sve, proširenje tramvajskih linija i ekološka održivost, bit će ono za što će se zalagati u novoj koaliciji: Zagreb je naš! - Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta i Za grad.

Predstavnici koalicije Zagreb je naš! - Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta i Za grad najavili su program s kojim će izaći na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu.

Da je ravnopravnost jedna od glavnih poruka ove koalicije, pokazali su i time što je došao jednak broj njhovih predstavnica, kao i predstavnika. Udio žena u gradskoj vlasti i drugim radnim mjestima dugo je tema, a oni se žele pobrinuti da taj omjer svugdje bude 50:50, ili što je moguće više ravnopravan.

Vrijeme je za drugačiju politiku koja kreće odozdo. Vrijeme je za novu ljevicu koja se temelji na načelima kao što su društvena jednakost, ravnopravnopst i ekološka održivostrekao je Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš!.

Otvoreni grad za sve građane, za sve etničke manjine, seksualne manjine, osobe s invaliditetom, dodala je Rada Borić iz Nove ljevice naglašavajući da se žele zalagati za jednakost u svakom smislu.

Jedan od načina za sprječavanje korupcije i pogodovanja tvrtkama i pojedincima je uvođenje participativnog proračuna. Na taj način građani sudjeluju u kreiranju proračuna.

Participativni proračun bi značio da bi građani i građanke Zagreba mogli odlučivati o 15% proračuna u smislu da bi se nakon javne rasprave oni mogli uključiti i odlučiti što im je prioritetkaže Mate Kapović iz Radničke fronte:

Hoće li ovim programom Zagreb postati njihov, ostaje za vidjeti.