Na Trnjanskoj Savici najljepši park ili novi zaplet?

Na Trnjanskoj Savici najljepši park ili novi zaplet?

www.cuvamonaspark.com

Počela je gradnja novoga parka na parceli koja je godinama bila prijeporna zbog gradnje crkve, a za početak radova nisu znali ni stanovnici toga kvarta. Na Trnjanskoj Savici bili su i građani Inicijative "Čuvajmo naš park" koji tvrde da se ovaj projekt radio bez javnog natječaja.

Za uređenje tog parka izdvojit će se 12 milijuna proračunskog novca, a gradonačelnik je najavio njegovo otvaranje za četiri mjeseca.

Pokušalo se napraviti i park i crkvu. Nisu se mogli pomiriti stavovi, a ostao je park kojega ćemo urediti na najbolji mogući način i bit će najljepši u Gradu, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Građani okupljeni u Inicijativi "Čuvajmo naš park" pokazali su nezadovoljstvo samovoljom gradonačelnika, jer su sinoć uočili ploču s planom buduće parkovne cjeline.

Pod okriljem noći ovdje je postavljena tabla. Nikoga se ništa nije pitalo niti je konzultiran mjesni odbor. Nisu uključeni stručnjaci ni građani. Radi opet bez javnog natječaja i uključivanja javnosti bez da se ikoga pita. Mi nismo protiv uređenja parka, ali smo protiv ovakvih stvari i načina na koji se radi, objasnio je čuvar parka iz građanske inicijative, Igor Kramarić.

Dodali su kako je za ovaj projekt odabran projektant "Arhitektura u bijelom" - poduzeće osnovano prije svega 3 mjeseca. Unatoč početku radova Inicijativa Čuvamo naš park najavljuje skore akcije i proteste kojima će se spriječiti daljnja devastacija Parka Trnjanska Savica. Park je već jednom obranjen i stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba, dodali su iz Inicijative.

Zbog preuređenja Parka Tranjanska Savica iz Inicijative Čuvamo naš park za sutra u 18 sati najavili su prosvjedno okupljanje pod nazivom "Obranili smo jednom, obranit ćemo opet!".