Najbolji hrvatski atletičari na ovogodišnjem Hanžeku

Najbolji hrvatski atletičari na ovogodišnjem Hanžeku

Borna Filic/PIXSELL

Završne su pripreme na atletskom stadionu na Sportskom parku Mladost uoči 67-og Hanžekovićevog memorijala, međunarodnog atletskog mitinga koji će se održati 29-og kolovoza. Dan prije, na trećem Memorijalu Ivana Ivančića, pokraj Zagrebačkih fontana, snage će odmjeriti bacači kugle.

Osvajači medalja u bacanju kugle s ovog Svjetskog prvenstva u Londonu, Walsh, Kovacs i Žunić, nastupit će na memorijalu.

Bacači kugle s oduševljenjem dolaze u Zagreb. To je jedina disciplina gdje ne moramo pretjerano lobirati, gdje oni žele doći jer su oni u fokusu, rekla je direktorica mitinga, Ivana Brkljačić.

Na Hanžeku će nastupiti i svi najbolji hrvatski atletičari, ističe Brkljačić, među kojima je i olimpijska pobjednica u bacanju koplja, Sara Kolak, koja će prvi puta nastupiti na zagrebačkom mitingu, Prošle godine je bila jako velika želja, ali nismo uspjeli izdržati do kraja sezonu, dogodili su se neki mali problemi i trebali smo stati. Znam kakav je osjećaj biti na tribinama i kak' je super atmosfera i koliko ljudi prati i dolazi. Mislim da će ove godine biti poseban osjećaj prvi puta pred domaćom publikom.

Osim Sare Kolak i Stipe Žunića, na mitingu će nastupati i Sandra Perković, Filip Mihaljević te Ivan Horvat.

Ulaz je slobodan, a više informacija o ulaznicama pogledajte ovdje.