Nezaposleni građani čiste Park Maksimir

Nezaposleni građani čiste Park Maksimir

Trenutno se u Parku Maksimir odvija četvrta od ukupno osam predviđenih javnih radnih aktivnosti, a u ovoj skupini sudjeluje 35 nezaposlenih građana Grada Zagreba koji se nadaju da će im ovo pomoći u traženju posla.

Nezaposleni hrvatski branitelji i ostali nezaposleni građani Grada Zagreba i ove su godine imali priliku sudjelovati u javnim radovima kojima čiste i uljepšavaju Zagreb. Prednost su imali branitelji, a nakon što su oni popunili mjesta, i ostali građani su počeli popunjavati liste. Trenutno se odvija četvrta radna aktivnost, a predstoje još četiri pa iz Gradskog ureda pozivaju građane da se jave.

Ove godine građani imaju priliku priključiti se ekološkim aktivnostima u Parku Maksimir gdje će pomagati djetnicima Hrvatskih šuma. Ove aktivnosti traju 40 radnih sati, a nakon odrade stječu pravo upisa u jedan od odabranih program osposobljavanja, odnosno prekvalifikacije ili na medicinsku rehabilitaciju u trajanju od 10 dana.

"Hrvatska je prijavila grad Zagreb na natječaj Europske komisije za promicanje poduzetništva prošle godine. Pod motom "Zagreb - poduzetan i odgovoran grad", projekt je ušao u 4 najbolja projekta, točnije grada u Europi koji provode aktivnosti za promicanje poduzetništva", prisjetila se Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Ovaj projekt provodi se već 12 godina, a dosada se pokazalo da se 3/4 svih koji sudjeluju u projektu uspiju i zaposliti nakon odrađenih aktivnosti, što je glavni cilj.

Nezaposleni građani i građanke su istaknuli da su tijekom rada u Parku Maksimir stekli i nove vještine, sklopili prijateljstva, a i uživali što provode vrijeme na otvorenom.