Održana konstituirajuća sjednica savjeta mladih grada Zagreba

Održana konstituirajuća sjednica savjeta mladih grada Zagreba

R.S.

Za predsjednika savjeta mladih grada Zagreba izabran je apsolvent matematike sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Petar Jurišin, a za njegovu zamjenicu studentica pete godine Pravnog fakulteta Gloria Gudelj

Savjet mladih savjetodavno je tijelo Grada Zagreba koje se sastoji od 15 članova, a glavni im je cilj promicanje i zagovaranje prava, potreba i interesa mladih u gradu.

Izbor predsjednika i njegove zamjenice pozdravila je potpredsjednica gradske skupštine Ana Stavljenić-Rukavina naglasivši važnost tog savjetodavnog tijela u radu gradskih institucija.

Izabrani predsjednik savjeta mladih Zagreba Petar Jurišin inače je na zadnjoj godini prirodoslovno-matematičkog fakulteta, studij financijske i poslovne matematike. Član je prirodoslovno-matematičke udruge "Primus" koja ga je i predložila za savjet mladih.Usto, bio je član studentskog zbora viječa matematičkog odsjeka PMF-a, član povjerenstva za unaprijeđenje nastave te brojnih drugih vijeća i studentskih tijela.

Zamjenica predsjednika Gloria Gudelj studentica je Pravnog fakulteta te članica studentskog zbora Pravnog fakulteta. Bila je i članica povjerenstva za upravljanje kvalitetom Pravnog fakulteta, aktivna je u brojnim studentskim udrugama i organizacijama.

Predsjednik savjeta mladih Zagreba Petar Jurišin i njegova zamjenica Gloria Gudelj izabrani su jednoglasno.