Počinje festival "Orgulje Zagrebačke katedrale"

Počinje festival "Orgulje Zagrebačke katedrale"

Radio Sljeme

Počinje osmi festival "Orgulje zagrebačke katedrale". Manifestaciju organiziraju Zagrebačka nadbiskupija i Grad, a bit će svečano otvorena večerašnjim koncertom posvećenom nedavno preminulom maestru i orguljašu Anđelku Klobučaru. Koncert počinje u dvadeset sati.

Kulturnim događajima bogato zagrebačko ljeto upotpunit će prvi u nizu koncerata osmog festivalskog izdanja " Orgulje Zagrebačke katedrale". Festival će okupiti dugogodišnje prijatelje ove manifestacije, poznate violiniste, oboiste i klarinetiste u čijim će izvedbama moći uživati svi ljubitelji klasične glazbe. 

Na večerašnjem koncertu imamo još neke specifičnosti tako da ćemo čuti dvije skladbe hrvatskog skladatelja Miroslava Miletića, dvije skladbe za violinu, orgulje što je isto tako jedan od rariteta hrvatske literature za orgulje, istaknuo je voditelj festivala Edmund Borić-Andler.

Dodao je kako posjetitelje festivala večeras očekuje i praizvedba skladbe "Trubaduri" mlade skladateljice i violončelistice Ljerke Končar Gamulin, ostatak programa začinit će barokni i romantičarski skladatelji.

Festival završava u rujnu pa svakako pronađite vremena za ugodne zvuke klasične orguljaške glazbe.