Počinje jubilarni 15. memorijalni turnir Mladen Ramljak

Počinje jubilarni 15. memorijalni turnir Mladen Ramljak

Goran Stanzl/PIXSELL

Sutra počinje 15-i memorijalni turnir Mladen Ramljak, nogometno natjecanje juniorskih momčadi iz cijelog svijeta, i trajat će do nedjelje. Dinamovi juniori pokušat će osvojit ovaj turnir, sretni, trinaesti put.

Međunarodni turnir, na kojem će snage odmjeriti sedam juniorskih momčadi, održat će se na trening kompleksu stadiona Maksimir. Uz domaćina Dinama, nastupat će juniori Real Madrida, Ferencvarosi TC-a, Feyenoord Rotterdama, Eintracht Frankfurta, Austrie Wien, Ulsan Hyundaia te Rijeke.

To su sve veliki klubovi, sigurno nisu loše ekipe. Spremni smo i vjerujemo u nas. Svjesni smo da su prije na tom turniru bili veliki igrači koji su dizali pehar i vjerujem da ćemo i mi, isto kao i oni, dići taj pehar i osvojiti prvo mjesto, rekao je kapetan Dinama, Dario Špikić.

Trener momčadi Tomislav Rukavina, objašnjava važnost ovog turnira za mlade igrače, Ovo je idealna prilika da ovi naši mladići vide gdje su u odnosu konkurenciju, odnosno gdje su u odnosu na velike europske momčadi, da osjete kakav je taj nogomet koji se igra vani i da probaju vidjeti koliko im još fali za prijelaz iz juniorskog u seniorski nogomet.

Zanimljivo, na turniru su nastupali i igrači koji su kasnije zaigrali i za hrvatsku reprezentaciju poput Luke Modrića, Vedrana Ćorluke i Dejana Lovrena

Cijena pojedinačne ulaznice za turnir je 10, a cijelog paketa za četiri dana 20 kuna.