Policija pojačano kažnjava nekorištenje pojasa i dječje sjedalice

Policija pojačano kažnjava nekorištenje pojasa i dječje sjedalice

Davor Višnjić/PIXSELL

Zagrebačka policija danas će, u sklopu akcije usmjerene na sigurnost prometa koja se provodi širom Europe, ciljano kažnjavati vozače i putnike zbog nekorištenja pojasa, ali i prekršaje nepropisnog prijevoza djece.

Aktivnosti vezane za sigurnost prometa na cestama cijeli će tjedan, od 11. do 17. rujna, provoditi policije na području zemalja Europske unije pri čemu će posebno nadzirati korištenje pojasa.

Zagrebačka policija za danas je najavila akciju u kojoj će kažnjavati prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kažu u policiji.

Od 11. do 17. rujna policija će prioritetno nadzirati i sankcionirati ciljane prekršaje pa poziva vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.

Policija je s udrugom "Roda" dogovorila akciju nadzora prijevoza djece ispred dječjih vrtića koju će provoditi do 15. rujna. Djelatnici udruge vozačima će davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica.