Protiv referenduma i protiv promjene imena Trga maršala Tita

Protiv referenduma i protiv promjene imena Trga maršala Tita

Patrik Macek/PIXSELL

Gradski zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević iz platforme "Zagreb je naš" rekao je kako očekuje da će se u Skupštini formirati 'desna većina' predvođena Milanom Bandićem. Naglasio je da je platforma "Zagreb je naš" protiv referenduma i protiv promjene imena Trga maršala Tita.

Očekujem da će se složiti desna većina koju će predvoditi stranka Milan Bandić 365, zajedno s HDZ-om i listom Brune Esih, a da će se SDP, zajedno s oba krila HNS-a, držati zajedno u opoziciji, kao i lista Sandre Švaljek, izjavio je Tomašević u emisiji "Intervju tjedna" Hrvatskog radija.

Ocijenio je, međutim, da će, ukoliko ne bude prebjega, većina u Skupštini biti "vrlo tijesna, tanka i nestabilna". Moguće je, smatra, da ta 'tanka' većina vrlo brzo pukne što će ovisiti o događajima na nacionalnoj razini te da na kraju godine 'padne' proračun i da se već 2018. ide na nove izbore. Kad je riječ o vijećima gradskih četvrti, Tomašević kaže da će platforma "Zagreb je naš" tu nastojati spriječiti formiranje desnih većina.

Osvojili smo 21 mandat u vijećima gradskih četvrti, te 47 mandat u vijećima mjesnih odbora. U devet do 10 gradskih četvrti bi se mogla složiti većina u kojoj neće sudjelovati Milan Bandić i HDZ, rekao je.

U Zagrebu ima bitnijih tema od promjene imena Trga maršala Tita. Što se tiče referenduma o promjeni imena Trga maršala Tita, Tomašević je kazao da će četiri njihova gradska zastupnika biti protiv referenduma i protiv promjene imena tog trga.