Riješen slučaj Ante Škembera ubijenog na Uskrs

Riješen slučaj Ante Škembera ubijenog na Uskrs

Zagrebačka policija riješila je ubojstvo mladića Ante Škembera kojeg je na Uskrs pronašla prolaznica smrtno ranjenog na parkiralištu trgovačkog centra u Sloboštini. Kako je na izvanrednoj konferenciji za novinare objavila policija, osumnjičenik ima 60 godina i večeras će biti priveden.

Nakon što informacije s terena nisu pokazale da se radi o sukobu s nekim poznatim, policija je pretpostavila da se Škember sukobio s nepoznatom osobom, što se pokazalo točno. Ante ulazi u autobus i ne želi platiti kartu.

U prepirku između njega i vozača umiješao se jedan putnik, koji je osumnjičenik, te od njega zahtijeva da izađe. U naguravanju oni izlaze iz autobusa i tada osumnjičenik nožem zadaje ubodnu ranu Anti, koji je ostao na nogama.

Osumnjičenik se vraća u autobus a u trenutku kada je Ante legao na travu, u kadru nadzorne kamere vidi se autobus i policija je utvrdila o kojem je autobusu riječ. Nož je osumnjičenik dragovoljno dao, a izuzeta je odjeća u kojoj je bio u vrijeme događaja. Slijedi ispitivanje osumnjičenog u Državnom odvjetništvu.