"Terry fox Run" i ove godine na Jarunu!

"Terry fox Run" i ove godine na Jarunu!

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Na novinskoj konferenciji u hotelu Esplanada predstavljeno je ovogodišnje izdanje svjetski poznate trke "Terry Fox Run" koja se u Hrvatskoj održava već 18 godina. Cjelokupan iznos prikupljen tijekom događaja bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka.

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine diljem svijeta trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu.

Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade". Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život.

U čast Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u preko 60 zemalja diljem svijeta. 

Trci će prethoditi humanitarna prodaja majica s vizualima akcije, u subotu 16. rujna od 11:00 do 13:00 sati, na uglu Bogovićeve i Gajeve ulice, a organizatorima će se pridružiti i osobe iz javnog života.