Zagreb i Moskva produbljuju suradnju!

Zagreb i Moskva produbljuju suradnju!

R.S.

Delegacija Grada Moskve, predvođena ministrom Vlade Moskve Sergeyem Chereminom, danas je u Palači Dverce potpisala "Program suradnje između Zagreba i Moskve". Gradonačelnik Milan Bandić tom je prigodom najavio i podizanje spomenika ruskom pjesniku Sergeju Jesenjinu na Bundeku!

Novi sporzum potpisan je na tri godine, a obuhvaća područja kao što su uređenja gradova, ekologija, transport, kultura i sport.

"Dogovorili smo se da ćemo intenzivirati suradnju kao i da ćemo iduće godine održati Dane Moskve u Zagrebu. Očekujemo i više događaja u kulturi, sportu, te razvijanje odnosa u turizmu"  rekao je Sergey Cheremin.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je i moguću suradnju sa Končarom i Gredeljom na proizvodnji tramvaja.  Naime, Rusija namjerava u slijedećih 10 godina, nabaviti 3500 tramvaja od kojih je samo za Moskvu predviđno njih 900.

Povodom toga gradonačelnik je najavio i novi tender za nabavku 60 niskopodnih tramavaja koji bi se trebao potpisati sa Končarom do jeseni.

Osim što će na Bundeku biti podignut spomenik Sergeju Jesenjinu, gradonačelnik Bandić najavio je i podizanje spomenika u Moskvi za Juraja Križinaća, poznatog hrvatskog svećenika, pisaca, jezikoslovaca, glazbenika i političara koji je bio zagovornik crkvenog i slavenskog jedinstva.