Zašto Grad odbija pomoći bivšim radnicima Diokija i Kamenskog?

Zašto Grad odbija pomoći bivšim radnicima Diokija i Kamenskog?

Radio Sljeme

Gradski zastupnik Radničke fronte Mate Kapović i tajnik udruge radnika i bivših radnika Diokija Srđan Perković na konferenciji za medije prozvali su gradonačelnika Milana Bandića jer je Grad, kako tvrde, odbio pomoći radnicima Diokija i Kamenskog.

 Podsjetimo, spomenute tvornice su već duže vrijeme u stečaju, a Grad im i dalje naplaćuje komunalne naknade. Nakon što je na prošlotjednom aktualnom satu sjednice Gradske skupštine gradski zastupnik Radničke fronte Mate Kapović upitao gradonačelnika Bandića da barem odgodi komunalna potraživanja Grada prema Diokiju, Bandić je odgovorio kako isto nije zakonski moguće i pritom izvrijeđao Kapovića.

No, Kapović tvrdi kako je itekako moguće promijeniti legislativu oko komunalne naknade i da bi sve bilo prema zakonu. Mi, ne tražimo oprost dugova od Grada, već samo odgodu isplate komunalne naknade da se prvo namire radnici, dodao je Kapović. 

S njim mišljenje dijeli i tajnik udruge radnika i bivših radnika Diokija, Srđan Perković istaknuvši kako je odgovornost gradonačelnika velika budući da ima većinu u Gradskoj skupštini. Od njega se očekuje pozitivna reakcija i socijalna osjetljivost, a ne političarenje, zaključio je.

Ukupni dug Diokija radnicima iznosio je oko sto milijuna kuna, a od toga je isplaćeno devet i pol. Kapović je jutros najavio daljnji pritisak na gradonačelnika, a hoće li on i uroditi plodom - u korist radnika Diokija - možda doznamo nakon sljedeće sjednice Gradske skupštine.