Anđelko Katanec - Propovijedati svemu stvorenju

Anđelko Katanec - Propovijedati svemu stvorenju

"Uskrsnuće Kristovo je kozmički događaj, koji se ne svodi samo na odnos Boga prema čovjeku, nego i Boga prema svijetu koji je stvorio, i prema zvijezdama na nebu i prema kamenju na dnu oceana", tvrdi jutrošnjom meditacijom svećenik Anđelko Katanec.

„Hvaljen Isus i Marija“ – tradicionalni pozdrav katoličkih vjernika u Hrvatskoj naziv je i emisije Radio Sljemena, petominutne jutarnje duhovne misli koja se emitira od prve polovice devedesetih godina 20. stoljeća. Tada ju je oblikovalo uredništvo Radio Sljemena, u zajedništvu s tada osnovanim Religijskim programom Hrvatskoga radija, i u suradnji sa svećenicima don Lukom Depolom, fra Antom Grbešom, fra Maksimilijanom Hercegom, fra Vicom Blekićem, o. Vjenceslavom Mihetecom i vlč. Josipom Kuhtićem. U njoj su tijekom godina surađivali kardinal Franjo Kuharić, biskupi Vlado Košić i Ivan Šaško te mnogi ugledni svećenici i teolozi.

Emitiranje emisije prekinuto je 29. rujna 2012. godine, a nastavilo se - simbolično - na Dan zaštitnice grada Zagreba Majke Božje od Kamenitih vrata, 31. svibnja 2016. godine.

Autori emisije su sedmorica katoličkih svećenika koji se duhovnim mislima obraćaju svim slušateljima Radio Sljemena. Ponedjeljkom duhovnu misao oblikuje mr. sc. vlč. Domagoj Matošević, utorkom dr. sc. fr. Anto Gavrić, srijedom vlč. Ljubo Vuković, četvrtkom vlč. Odilon Singbo, petkom fra Jure Šarčević, subotom mr. sc. vlč. Anđelko Katanec i nedjeljom mr. sc. vlč. Robert Šreter.

Emisija „Hvaljen Isus i Marija“ može se poslušati od ponedjeljka do petka u 06.45, a subotom, nedjeljom, blagdanom i praznikom u 07.45.

 

 

 

O emisiji Hvaljen Isus i Marija

Emisija „Hvaljen Isus i Marija“ – petominutna je duhovna misao Radio Sljemena kojom se svakoga jutra slušateljima nudi poticajna duhovna poruka iz pera poznatih zagrebačkih svećenika, praćena popularnom duhovnom glazbom.

Pročitaj više

Hvaljen Isus i Marija
Hvaljen Isus i Marija

HRT – Radio Sljeme — Religija

Emisija „Hvaljen Isus i Marija“ – petominutna je duhovna misao Radio Sljemena kojom se svakoga jutra slušateljima nudi poticajna duhovna poruka iz pera poznatih zagrebačkih svećenika, praćena popularnom duhovnom glazbom.

Najave

Hvaljen Isus i Marija: Franjine četrdesetnice

Petak, 23.03.2018. 06:45 - 06:51

Vrijeme korizme za sv. Franju Asiškoga bitan je dio njegova života i duhovnosti. Franjo čak govori o više četrdesetnica ili korizmi, a fra Jure Šarčević nas podsjeća na to jutrošnjom ...

Hvaljen Isus i Marija: Rane križnog puta
Subota, 24.03.2018. 06:45 - 06:49

Hvaljen Isus i Marija: Veliki Petak
Petak, 30.03.2018. 06:45 - 06:49

Sve najave
Poslušajte

Hvaljen Isus i Marija: Tko je Bog
Četvrtak, 22.03.2018 06:45

Hvaljen Isus i Marija: Sveti Josip
Srijeda, 21.03.2018 06:45

Hvaljen Isus i Marija: Društveni grijeh
Utorak, 20.03.2018 06:45

hvaljen Isus i Marija: Sveti Josip
Ponedjeljak, 19.03.2018 06:45