Besplatna primarna pravna pomoć

Besplatna primarna pravna pomoć

žiteljima Splitsko-dalmatinske županije dostupna je u sinjskoj Udruzi Srma i u splitskom Dalmatinskom odboru solidarnosti. Pravo na besplatnu pravnu pomoć imaju građani lošijeg imovnog stanja, nezaposleni, umirovljenici s malim mirovinama, obitelji s četvero i više djece, stanovnici pograničnih

područja, žrtve nasilja i ostali građani u potrebi i to u svakoj pravnoj stvari.

Pravnici će davati opće pravne ionformacije, pravne savjete, sastavljati podneske pred javnopravnim tijelima, Europskim sudom za ljudska prava i međunarodnim organizacijama, zatim zastupati u postupcima pred javnopravnim tijelima i davati pravnu pomoć u izvansudskom mirnom rješenju spora.

Ovaj oblik pravne pomoći ne obuhvaća zastupanje u sudskim postupcima za što građani mogu zatražiti besplatnu uslugu odvjetnika podnošenjem zahtjeva u Uredu državne uprave prema mjestu prebivališta.

SRMA: telefonom na broj: 098/261-478 ili dolaskom u udrugu, u Galeriji Galiotović (3. kat) na sinjskoj adresi Brnaška 44, srijedom od 16 do 18 sati, te subotom od 9 do 11 sati.

DOS: radnim danom telefonom na broj: 488-951... 091/574-3655, ili dolaskom u Dalmatinski odbor solidarnosti, na splitskoj adresi Šetalište Bačvice 10, radnim danom 9-14 sati i utorkom od 17 do 19 sati.

Ovaj projekt financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Komentari