Danas počinju 27. Marulićevi dani

Danas počinju 27. Marulićevi dani

Davor Vuković, Trpimir Jurkić, Goran Golovko, Igor Ružić i Jasen Boko

Ovogodišnji 27. Marulićevi dani počinju u četvrtak, 20. travnja 2017., tradicijski na dva kolosijeka, znanstveno-nakladničkim programom i kazališnim Festivalom koji će službeno biti otvoren sutra u 20 sati proglašenjem pobjednika na natječaju za najbolji novi dramski tekst.

Na znanstvenom dijelu bit će održan međunarodni skup kroatista s temom "Tekstološki izazovi književne baštine", a zbog Noći knjige u petak i drugih obveza pisaca, Nagrade Dana hrvatske knjige za najbolje knjige neće biti 22. nego 27. travnja, kazao nam je u ime organizatora Književnog kruga Split doktor Branko Jozić.

Čelnici Hrvatskog narodnog kazališta Split predstavili su program Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta Marulićevi dani 2017, koji se prvi put održava u uvjetima privremenog proračunskog financiranja, s Vladinom povjerenicom na čeku grada Splita, pa će se predstave igrati na dug koji će, kako su obećale gradske službe u kulturi, vjerojatno biti pokriven kad bude konstituirana nova gradska vlast – kazao je intendant Gora Golovko.

Pod ovogodišnjim festivalskim geslom "Volim gledati" i "Bit će drame", do 28. travnja na četiri scene bit će odigrano devet festivalskih predstava, izabranih između 40 prijavljenih, uz izvedbu jedne predstave izvan konkurencije na kraju Festivala. Čak šest od njih su autorski projekti koji se na baziraju na starim i baštinjenim tekstovima nego suvremenim temama. Zašto takav pristup, i je li točna glasina da je Festivalsko vijeće tek s jednim glasom više usvojilo ovogodišnji program – govori nam izbornik Igor Ružić:

Siniša Ružić o naglašenim autorskim kazališnim projektima

Branko Jozić o znanstvenom dijelu Marulićevih dana

Komentari