Knjiga stihova na bolskoj čakavštini

Knjiga stihova na bolskoj čakavštini

28. Bolsko lito u svojem programu podržava sve grane umjetnosti, pa tako i pisanu riječ, poeziju. U okviru programa Bolskog lita, u petak, 11. kolovoza, svoju knjigu poezije "Bota obo bitu" predstavit će Mercedes Ceda Marinković, u 21.30 sati, u Teatrinu "Dva ferala".

Uz autoricu, knjigu će predstaviti profesorica hrvatskog jezika i književnosti Ivana Bošković Ivičić, te publicist i književnik Mladen Vuković koji je ujedno i urednik knjige. Knjigu Bota obo bitu izdali su zajedno Centar za kulturu Općine Bol i Ogranak Matice hrvatske iz Imotskog.
Pjesme će čitati Bolke Lea Marinković i Manuela Malvasija, a pjevat će i čitati Marin Karmelić.
Mercedes Ceda Marinković već se čitateljima predstavila u različitim žanrovima, kao znatiželjna i vitalna istraživačica narječja i kulture Bola i Brača. Autorica je rodom iz Imotskog u kojem je završila osnovnu i srednju školu, a najveći dio života provodi u Bolu s obitelji. Do sada je napisala prvu kuharicu na bračkom dialektu Nonina kredienca i bolski škafetini iz 1997. godine, roman Buol iz dušie storih kartulinah iz 2015. godine, zbirke pjesama Nostalgija čuvar baštinjenog mi iz 2015. godine, a pred tiskom je knjiga aforističnih zapisa Hod po paučini
Mercedes Ceda Marinković zanimljiva je kao autorica i kao ekspresivna i emotivna osoba, te je svako predstavljanje njezine knjige osobit doživljaj. U petak uz promociju knjige publiku očekuje i prigodni domjenak i ugodno druženje.
 
Evo što nam je kazala autorica:

Mercedes Ceda Marinković

Komentari