Kreativno proljeće u Kaštelima

Kreativno proljeće u Kaštelima

Otvaranje manifestacije KREATIVNO PROLJEĆE U KAŠTELIMA bit će u utorak 18. travnja 2017.godine u Kaštel Gomilici ispred Kaštilca u 19:30h. Tijekom sedam tjedana, do 1. lipnja niz je programa o kreativnim industrijama i poticanju stvaralaštva. .

U organizaciji grada Kaštela i Turističke zajednice, na otvarenju manifestacije bit će predstavljanje: „KREATIVNA ULICA - ULICA KAŠTELANSKOG CRLJENKA“, otvaranje KREATIVNOG PROLJEĆA U KAŠTELIMA, druženje i kušanje kaštelanskih tradicijskih jela i pića.

Kreativna jezgra podrazumijeva umjetnike, pjesnike, glumce, dizajnere, znanstvenike, profesore, inženjere kao i široki spektar kreativnih profesionalaca koji rade u industrijama baziranoj na znanju kao što su industrije visokih tehnologija, financijske usluge, zdravstvo i menadžeri u poduzetništvu i druge.

Kreativnost i Kultura su stvari koje najviše doprinose hrvatskom i europskom bogatstvu a zapošljavanja koja one stvaraju u pravilu su lokalnog karaktera. Takvi poslovi zahtijevaju širok raspon talenata, a oni koji ih imaju su najčešće mladi ljudi i što je najvažnije ne postoji mogoćnosti outsourcinga.

 

 

Komentari