Likovna kolonija i predstavljanje zbornika u Ričicama

Likovna kolonija i predstavljanje zbornika u Ričicama

U Ričicama će se povodom blagdana sv. Ivana Krstitelja (Ričičkog patrona 24. lipnja) održati Likovna kolonija Ričice 2018.“ na kojoj će sudjelovati članovi Udruge likovnih umjetnika „Grupe 69“ iz Zagreba, koji će od 14. do 17. lipnja oslikavati motive i krajolik ovoga pitoresknog mjesta,

a svoje likovne uratke ostaviti u trajno vlasništvo selu Ričicama. Kolonija će se održati pod pokroviteljstvom Zavičajne udruge sv. Ivan Ričice – Zagreb, Udruge Ričičana u Frankfurtu, Zavičajne eko udruge Ričice i Župnog ureda Ričice.

Sudjeluju članovi „Grupe 69“ Ana Cerovski, Branka Kopeti, Vera Bulović Ismajlovski, Ana Horvatiček Ivanišević, Jaroslav Kaderžabek i Ljubica Štibuhar.

Udruga likovnih umjetnika „GRUPA 69“ jedna od najstarijih likovnih udruga u Hrvatskoj, osnovana 1969. u Zagrebu. Imali su bezbroj skupnih i pojedinačnih izložbi širom svijeta, a prisutni su i u mnogim humanitarnim akcijama. Ujedno su i najnagrađivanija likovna organizacija u RH.

U subotu 23. lipnja 2018. u Osnovnoj školi u Ričicama u 9 sati će biti predstavljen i zbornik radova "Zavičajna baština - Problemi i perspektive u upravljanju baštinom". To je sedmi zbornik koji objavljuje Udruga za očuvanje zavičajne baštine Slivno u suradnji s drugim udrugama i institucijama, ove godine sa Zavičajnom eko udrugom Ričice. najviše radova u zborniku posvećeno je vodi, imotskim jezerima, stećcima te "Etno bisernici" imotskih osnovnih škola.

Tom će zgodom ministar rada u Vladi RH Marka Pavić otvoriti etno-zbirku u ričičkoj područnoj školi.

Župa svetog Ivana objavit će i svoje godišnje glasilo Ričice.

 

Komentari