Natječaj Europske komisije za mlade filmaše

Natječaj Europske komisije za mlade filmaše

Natječaj za kratkometražne filmove mladih redatelja u okviru kampanje EUandME Europske komisije traje do 31. listopada 2018. Natječaj je otvoren za mlade u dobi od 18 do 35 godina, koji će se natjecati u jednoj od pet ponuđenih kategorija.

Mladima je ponuđena prilikaza snimanje kratkometražnog filma uz mentorstvo priznatih europskih filmskih redatelja i bespovratnu novčanu potporu u iznosu od 7500 eura. Stručni žiri kojeg čine Dalibor Matanić i njegovi jednako uspješni kolege redatelji iz Njemačke, Grčke, Poljske i Finske izabrat će deset finalista, dok će o konačnom odabiru pet filmova koji će biti snimljeni odlučiti građani. Osim novčanog iznosa pobjednici natječaja dobit će i podršku spomenutih redatelja koji će ih mentorirati u snimanju filma.

Kandidati koji se prijave na natječaj trebaju opisati svoju ideju za kratki film na jednu od pet tema: mobilnost, održivost, prava, digitalnost te vještine i posao kojima bi publici približili mogućnosti i pogodnosti koje EU osigurava svojim građanima za ispunjenje njihovih potencijala i ambicija.

Online prijavnicu potrebno je ispuniti na www.europa.eu/euandme.

Komentari