Prehrambeni proizvodi za sugrađane u potrebi

Prehrambeni proizvodi za sugrađane u potrebi

Gradsko društvo Crvenog križa Split počelo je s podjelom paketa prehrambenih proizvoda u okviru projekta Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Paketi će se dijeliti prema sljedećim prioritetima:

 

 

Samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb.

 

- Osobe starije od 65 godina u samačkom ili u dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjem do 1.500,00 kn, odnosno do 2.000,00 kn za dvočlano kućanstvo.

 

- Samohrani roditelji s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH od 3.276,00 kuna.

 

- Obitelji s 3 i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 6.025,00 kuna kao iznosa prosječne neto plaće za svibanj 2017. g, prema DZS.

 

- Iznimno, samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću dulje od tri mjeseca, ostali nezaposleni ili zaposleni bez ili blokiranih primanja, te obitelji koje zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.

Svi koji zadovoljavaju te kriterije pozvani su da od 6. do 23. studenog, svakodnevno od 8,30 do 12,30 sati preuzmu svoj paket u skladištu Društva na adresi Ruđera Boškovića 26 (etaža -2).  S obzirom da svaki član kućanstva ostvaruje pravo na paket, nužno je da osoba prilikom preuzimanja paketa uza se, osim vlastite osobne iskaznice, posjeduje OIB i datum rođenja ostalih članova za koje preuzima paket.

Za sve dodatne informacije obratite se na brojeve telefona 021/494-981 i 021/494-980 ili na e-mail adresu info@crvenikriz-split.hr.

 

Komentari