Prvo svjetsko prvenstvo u branju maslina

Prvo svjetsko prvenstvo u branju maslina

Turistička zajednica općine Postira, Postira Poljoprivredna zadruga i Općina Postira organiziraju prvo Svjetsko prvenstvo u branju maslina na otoku Braču u Postirima, a održat će se od 19.do 22. listopada 2017. godine kaže predsjednica Turističke zajednice Postira Ivana Jelinčić.

Sudionici će biti mediteranske zemlje sa tradicijom u proizvodnji maslinovog ulja. Reprezentacijski timovi zemalja sudionica broje četiri člana (dva ženska člana i dva muška člana), a kategorije u kojima će odmjeravati snage su ručno branje i branje grabljicama.

Osim natjecateljskog dijela, kroz sve dane održavanja prvenstva organizirati će se edukativne radionice, predavanja, degustacije, izleti i zabavne večeri, kako bi se na najbolji način doživjela Postira, etno eko selo Dol, ali i sam otok Brač, uz obogaćivanje turističke posezone.

Događaj ima za cilj promociju Postira kao maslinarske destinacije koja proizvodi u potpunosti prirodno, zdravo i visokokvalitetno maslinovo ulje poštujući stoljetnu tradiciju i visoke standarde kvalitete, osiguravajući time autentičan doživljaj posjetitelja i zdrav i ugodan život mještana.

Program:

Četvrtak (19.10.2017.)

- dolazak (do 16:00 h)

- 18:00 h: Večera dobrodošlice i otvaranje

Petak (20.10.2017.)– Natjecateljski dan

- 7:00 h – 9:00 h: doručak - prijevoz do polja

- 10:00 h – 11:00 h: tradicionalno ručno branje

- 12:00 h – 14:00 h: ručak u etno eko selu Dol

- 14:30 h – 15:00 h: moderno branje tresačima - povratak iz polja

- od 16:30 h: prerada maslina u Poljoprivrednoj zadruzi

- od 19:00 h: večera

Subota (21.10.2017.)

- 7:00 h – 9:00 h: doručak

- 9:00 h: izlet u etno eko selo Dol, Pučišća (Kamenoklesarska škola), Vidova gora (najviši vrh jadranskih otoka) i Škrip (Muzej otoka i Muzej maslinovog ulja - degustacija)

- 14:00 h: povratak u Postira - slobodno vrijeme

- 18:00 h: svečana večera proglašenja pobjednika

Nedjelja (22.10.2017.)

- 7:00 h – 9:00 h: doručak - odlazak

POSTIRA

Preuzmite datoteke

POSTIRA 956,5 kB

Komentari