Baština Radio Splita

Baština Radio Splita

Kultura, društvo

Danas idemo u Runoviće u Imotskoj krajini i predstavljamo rad Kulturno-umjetničkog društva "Novae" koje je osnovano 1999. godine.

Posljednja emisija: Nedjelja, 18.06.2017 11:15

Dalmacija u mom oku

Dalmacija u mom oku

Vijesti, gospodarstvo, turizam, društvo, život, kontakt

U zadnjoj ovosezonskoj emisiji pitamo zašto na Vidovoj Gori na Braču već drtugu godinu nema nikakve ugostiteljske ponude, bit će riječi o turizmu u Bolu, gdje Englezi snimaju dokumentarni film o bračkoj gastronomiji...

Posljednja emisija: Četvrtak, 15.06.2017 09:10

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

U zadnjoj ovosezonskoj 891. emisiji odmaknut ćemo se podalje od sabornice, pred ljetni raspust čut ćemo niz pučkih zgoda iz zagore, s obale i otoka...

Posljednja emisija: Nedjelja, 18.06.2017 10:15

Kroz Bolonju i prašumu

Kroz Bolonju i prašumu

Zabava, obrazovanje, društvo, znanost

U posljednjoj emisiji ove sezone, govorit ćemo o konferenciji Digitalna karijera, koja se sutra održava u Splitu. Povodom svjetskog Dana zaštite okoliša studenti Sveučilišta u Splitu u suradnji s Udrugom Sunce organiziraju interaktivno javno događanje, a više o tome reći će nam članovi udruge Sunce. Razgovaramo i sa udrugom S4S, koja će nam otkriti sve o projektu Radio Kampus. Od 20:05h Kroz Bolonju i Prašumu vode vas Monika Barnjak, Nikolina Rohtek i Barbara Žaja.

Posljednja emisija: Četvrtak, 25.05.2017 20:05

Male priče - Umjetnost malih koraka

Male priče - Umjetnost malih koraka

Obrazovanje, djeca, društvo, život, obitelj, mozaik

U jednom od najtežih razdoblja svog života, autor Malog princa, Antoine de Saint Exupéry je napisao i ovu molitvu: Gospode, ja ne molim za čudesa niti priviđenja, već za svakodnevnu snagu.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 12.06.2017 07:30

Nedjeljni akvarel Barbara, Brigita, Ivana i Josipa, Saša i Darinka...

Nedjeljni akvarel Barbara, Brigita, Ivana i Josipa, Saša i Darinka...

Glazba, kultura, zabava, život, obitelj, mozaik

Brigita i Barbara Matić, dva splitska pupoljka. Ma i više od toga! Onda Ivana i Josipa Jurković, friške europske prvakinje u veslanju. I s njima ćemo malo popričati. S pjesmom, najnovijom zabavit će nas Saša Jakelić, a popričali smo i sa pjesnikinjom Darinkom Krstulović. A bit će tu još priča, a pričati se može samo ako netko sluša. Zato vas pozivamo da budete s nama i ove nedjelje od 12 do 14 sati.

Posljednja emisija: Nedjelja, 28.05.2017 12:00

Novosti Radio Splita

Novosti Radio Splita

Vijesti

Objavljujemo pregled vijesti iz gospodarskog i političkog života grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Posljednja emisija: Srijeda, 21.06.2017 00:16

Škrinjica za sne - reprize

Škrinjica za sne - reprize

Kultura, djeca

Tijekom ljeta, u ovoj rubrici ponavljamo "priče iz škrinjice". Priče je dramatizirala i za radijsko izvođenje adaptirala Jasmina Žiljak Ilinčić. Sljedećih nedjelja, poslušajte:

Posljednja emisija: Nedjelja, 25.06.2017 11:10

Tu pored nas

Tu pored nas

Društvo, život

U Splitu otvorena izložba 'Židovi u Splitu', čime je obilježena 75. obljetnica devastacije splitske sinagoge, napada na vjernike i uništenja višestoljetnog bogatog kulturnog i arhivskog blaga splitskih Židova od strane talijanskih fašista. Srpsko kulturno društvo Prosvjeta - pododbor Split ove godine obilježava dva desetljeća od osnutka i početka djelovanja. Gost posljednje ovosezonske emisije Tu pored nas je predsjednik splitske Prosvjete Momčilo Rusić.

Posljednja emisija: Srijeda, 14.06.2017 10:35