Baština Radio Splita

Baština Radio Splita

Kultura, društvo

U Hrvatskom pomorskom muzeju u tvrđavi Gripe predstavljen je početak rada Virtualnog muzeja iselhene Dalmacije, čemu posvećujemo cijelu emisiju.

Posljednja emisija: Nedjelja, 10.12.2017 11:15

Čovik, vrime, rič 9. 11. 2017.

Čovik, vrime, rič 9. 11. 2017.

Zabava, društvo, život, obitelj, talk show, mozaik

Naš gost je poznati splitski arhitekt Vjekoslav Ivanišević, s kojim razgovaramo o radu, nadahnuću, mirovini...

Posljednja emisija: Četvrtak, 09.11.2017 18:00

Dalmacija u mom oku

Dalmacija u mom oku

Vijesti, gospodarstvo, turizam, društvo, život, kontakt

Grad Hvar je domaćin vodećem svjetskom timu biciklista, gost nam je predsjednik Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella, posjetit ćemo turističkog brodara Arsena Ercegovića u Krilu Jesenicama, predstavljamo bračku sirarku Božicu Kuzmanić...

Posljednja emisija: Četvrtak, 07.12.2017 09:05

Dnevnik Radio Splita

Dnevnik Radio Splita

Vijesti

U Dnevniku objavljujemo: - Zasjeda Gradsko vijeće Splita, na dnevnom redu nije odluka o novom intendantu HNK-a... - U Splitu na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore najuspješnijim tvrtkama dodijeljene plakete Zlatna kuna... - Nakon prosvjeda Sinjana u Zagrebu, stručno povjerenstvo Termoelektranu Peruča ocijenilo neprihvatljivom za okoliš... - I sutra će biti pretežno oblačno s kišom i pljuskovima... uredile Vedrana Krstić Ivanišević i Sandra Kuzmanić.

Posljednja emisija: Utorak, 12.12.2017 16:00

Kad se smijah, tad i bijah

Kad se smijah, tad i bijah

Glazba, kultura, zabava, književnost

Uz stalne priloge naših humor-komentatora, podsjetit ćemo na spomen večer selaških čakavskih pjesnika Zlatana Jakšića, Antu Nižetića i Nevu Kežić, a vic nam priča don Andro Ursić...

Posljednja emisija: Nedjelja, 10.12.2017 10:10

Kroz Bolonju i prašumu

Kroz Bolonju i prašumu

Zabava, obrazovanje, društvo, znanost

Kroz ovotjedne studentske minute emisije „Kroz Bolonju i prašumu“ večeras vas vode Tea Barač i Kristina Garbin. Kao i svakog četvrtka provodimo vas kroz prašumu studentskih događanja koja su se proteklih sedam dana događala na Sveučilištu u Splitu. Saznajemo kakva smo sve priznanja dobili, što se sve događalo na Sveučilištu i kakva nas sve događanja očekuju. U goste dovodimo Ivu Elez iz Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Splitu. Kroz emisiju studentima dijelimo karte za sutrašnji nastup ansambla LADO u Spaladium areni.

Posljednja emisija: Četvrtak, 30.11.2017 20:00

Magistrala

Magistrala

Zabava, društvo, život, kontakt

Prosinac je mjesec radosti i darivanja... Djeca mu se posebno raduju zbog vremena u kojem im male nepodopštine prolaze, a pažnja starijih je povećana i usmjerena na zadovoljavanje njihovih malih hireva i prohtjeva. A kako prosinac, ali i ostatak godine izgleda u obiteljima s puno djece? Žive li po vojničkoj disciplini i kako roditelji izlaze na kraj s mali milijun pitanja i zahtjeva? Jeli puno djece znači i neizmjernu radost?

Posljednja emisija: Četvrtak, 07.12.2017 12:05

Male priče - Manje govoriti, više djelovati

Male priče - Manje govoriti, više djelovati

Obrazovanje, djeca, društvo, život, obitelj, mozaik

Dugotrajna suša poharala je jednoga ljeta zemlju. Tjednima ni kapi kiše s neba. Život je sve više umirao, suša sve jače žarila...

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 11.12.2017 07:30

Škrinjica za sne

Škrinjica za sne

Kultura, djeca

Ove nedjelje slušamo japansku priču za djecu "Luckasti Saburo". Priču je dramatizirala i za radijsko izvođenje adaptirala Jasmina Žiljak Ilinčić.

Posljednja emisija: Nedjelja, 03.12.2017 11:10

Tu pored nas

Tu pored nas

Društvo, život

U osnovnim i srednjim školama na području grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije u idućoj školskoj godini kao izborni predmet uvest će se Bosanski jezik i kultura o čemu u emisiji govori Kadro Kulašin, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Ove godine se obilježava 100 godina od rođenja Maka Dizdara, velikog bosansko-hercegovačkog pjesnika čija se djela nalaze i u antologiji hrvatskog pjesništva. Izložba je gostovala i u Splitu.

Posljednja emisija: Srijeda, 06.12.2017 10:35