Adventski koncert ansambla Lado

Adventski koncert ansambla Lado

U srijedu, 13. prosinca u crkvi sv. Nikole, održat će se adventski koncert ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske – LADO. Organizator jei Koncertni ured Zadar. Božićni vokalno-instrumentalni program, Radujte se narodi, predstavit će neke od najpoznatijih božićnih tradicijskih napjeva

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO veliku pozornost posvećuje prikupljanju, umjetničkoj obradi i koncertnom predstavljanju hrvatske crkvene pučke glazbe. Uz korizmene, uskrsne i marijanske pjesme i mise, sakralni glazbeni repertoar najvećim dijelom čine napjevi božićnog ciklusa koje Ansambl izvodi na svojim tradicionalnim božićnim koncertima u katedralama, crkvama i koncertnim dvoranama diljem Hrvatske.  Božićni vokalno-instrumentalni program za 2017. godinu Radujte se, narodi predstavit će zadarskoj publici neke od najpoznatijih božićnih tradicijskih napjeva koje su za LADO pripremili Dražen Kurilovčan i Zoran Jakunić.

Ovo je prvi nastup ansambla LADO u crkvi Sv. Nikole. Taj je prostor prošle Koncertne sezone Koncertnog ureda Zadar, nastupom ansambla Antiphonus, a zatim i Miroslava Tadića prepoznat kao jedinstven, neobičan i akustički izuzetno skladan.

 

 

 

Komentari