Benzinska crpka podijelila Virane

Benzinska crpka podijelila Virane

Udruga Vir bez podjela na konferenciji za novinare optužila je virskog načelnika Kristijana Kapovića da opstruira sve otočne investicije od kojih nema koristi on ili njegova obitelj. Smatraju kako u slučaju izgradnje benzinske postaje nema ništa sporno.

Proračun Vira troši se netransparentno i nije u funkciji razvoja otoka. Kroz proračun općine Vir prošla je milijarda kuna i mislim da je sramotno da se niti jedna ozbiljnija investicija nije desila, a evo sad kad se dogodila jedina investicija u zadnjih 15 godina Kapović je osporava, kazao je Igor Vučetić. Dodao je kako upravo načelnik mešetari sa zemljištem: Upravo kroz taj prostorni plan se vidi pogodovanje načelnika sebi, svojoj obitelji i svojim vijećnicima. Mi smo to također prijavili USKOK-u ali je sve ostalo u nekim ladicama, iz samo njima poznatih razloga.

Mene ne iznenađuje njegov nasilnički govor, jer sam se u to sto puta uvjerila na sjednicama općinskog vijeća, kazala je Jadranka Otreša: vrši nasilje i teror, vrijeđa vijećnike, a sve pod pokroviteljstvom predsjednika općinskog vijeća.

Kao i kolege iz Udruge Vir bez podjela, i Frane Vučetić smatra kako je benzinska crpka na otoku nužna, a projekt investitora Tri Bartula po njima nije sporan

Upravo se sada odvija drama u Viru da su sve općinske tvrtke s načelnikom na čelu ogradile prostor gdje će se graditi benzinska postaja.

Istodobno, Općina Vir šalje nam priopćenje. Pišu kako će svim pravnim sredstvima zaštiti javni interes i onemogući bespravnog investitora u izgradnji benzinske postaje. Najavljeno je kako će, uz ostalo podnijeti Zahtjev za poništenje građevinske dozvole. Kaznene prijave USKOK-u protiv svih nadležnih koji su sudjelovali u donošenju građevinske dozvole, načelnik Vira Kristijan Kapović već je podnio.
Prijave Uskoku, na Viru pljušte s jedne i druge strane. Pravorijek će donijeti sudovi.

 

Komentari