Nakon 7 dana rada, o novom TIC-u samo pozitivno

Nakon 7 dana rada, o novom TIC-u samo pozitivno

M.Gugić/ HRT

Prošlo je tjedan dana od otvorenja Turističko-informativnog centra (TIC), jednog od kapitalnih projekata zadarskog turizma. Kako je raditi u novim prostorima, je li se rad s turistima promijenio i što općenito zanima naše goste upitali smo jutros informatorice.

Na samom ulazu u staru gradsku jezgru, u najljepšem dijelu palače Cedulin, u prostoru vrijednog spomenika kulture, nalazi se novi Turističko- informativni centar koji se prostire na više od 13.000 četvornih metara. Koliko je sam prostor utjecao na rad s turistima, otkrila nam je Morana Papić, informatoricaNekako se sa samim prostorom promijenio i način pružanja informacija. Gosti se zapravo osjećaju puno slobodnije, prije u onom prostoru su nekako morali pitati, a možda su sami htjeli neke stvari istražiti, ali im zapravo prostor to nije dozvoljavao, a ovaj novi prostor se pokazao kao pun pogodak.

Na pitanje što najviše interesira naše goste te je li se njihov način provođenja odmora promijenio Morana Papić kaže: U zadnjih nekoliko godina osjećamo veći interes za tzv. aktivni turizam, s obzirom da je zadarska regija odnosno županija bogata svim različitim aktivnostima to se zapravo vidi i osjeća u njihovim pitanjima. Interesiraju ih sve kulture manifestacije, pogotovo koncerti, klasična glazba, popularna glazba, ali i tradicionalna glazba.

Upitali smo i same turiste što misle o novom prostoru TIC-a te koji su im planovi za odmor: Jako nam se sviđa prostor! Ostajemo 6 noći i želimo posjetiti neke od Nacionalnih parkova. Ali uživamo i u šetnji gradom i promatranju arhitekture… 

Kao što je poznato, novi TIC poslužit će i kao još jedna pozornica na otvorenom. 

img_20170717_101832.jpgimg_20170717_101821.jpg

Komentari