O životu Majke Terezije u Gospi od Zdravlja

O životu Majke Terezije u Gospi od Zdravlja O životu Majke Terezije u Gospi od Zdravlja

I.R.

Velika svjetska putujuća izložba fotografija “Majka Terezija: Život, duhovnost i poruka” stigla je u Zadar. U crkvi Gospe od Zdravlja, otvorio ju je zadarski nadbiskup Želimir Puljić .

Izložbu će se moći razgledati do 16. travnja, a nekoliko riječi rekao nam je i sam nadbiskup Puljić:
Ova izožba već je u Zagrebu bila izložena, ovdje kod nas biti će par tjedana, možda i mjesec dana. Naime, ova žena je imala svoj posebni hod redovnice, hod služenja. Dirljiv je jedan primjer, kad je došla na ulicu i čovjeka koji je bio na umoru povela i ugostila. On ju je pitao zbog čega to čini, a ona mu je odgovorila da mu je došla reći da ga Bog ljubi. To su divna svjedočanstva, radi čega je poznata u svijetu i primila je Nobelovu nagradu, proglašena je blaženom i svetom.

Otvorenju izložbe nazočio je i Lush Gjergji, prizrenski svećenik, istaknuti kosovski intelektualac, biograf Majke Terezije i njen bliski prijatelj za života: U životu i u djelu Majke Terezije ne postoji isključivost, odvojenost i podjela, nego postoji jedinstvo, zajedništvo, ljubav i služenje. Zato je Majka Terezija svetica života i ljubavi cijelog čovječanstva.

Autor fotografija je Zvonimir Atletić, fotograf koji je svojim radom pratio Majku Tereziju u njenom poslanju. Slikovna biografija prati njen život, djetinjstvo i odrastanje u Makedoniji, osnivanje nove redovničke zajednice, primanje Nobelove nagrade i njeno služenje najsiromašnijima.

 

Komentari