Ornitološko prvenstvo Hrvatske

Ornitološko prvenstvo Hrvatske

Zeljko Mrsic/PIXSELL

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica Zadar domaćin je i organizator „40.Ornitološkog prvenstva Hrvatske“. Prvenstvo će biti održano u Sportskoj dvorani OŠ Sukošan u Sukošanu, od 13. do 17. prosinca. Sudjelovat će više od 150 uzgajatelja iz više od 20 udruga iz Hrvatske i inozemstva.

Ornitološko prvenstvo Hrvatske je veliki događaj na kojem u prosjeku  bude izloženo 1500 - 2000 raznih  vrsta ptica iz uzgoja. Ova izložba je završni događaj uzgojne i natjecateljske sezone koja privuče veliki broj posjetitelja i ljubitelja ornitologije iz svih krajeva Hrvatske, a tako i iz susjednih zemalja koji dolaze u ne malom broju, te je ovo još jedan lijep način promicanja grada Zadra i Zadarske županije.

Udruga koja je prošle godine napunila 40 godina neprekidnog rada u svojoj je osnovnoj ideji ekološki orijentirana neprofitna organizacija koja planom i program rada kao i Statutom udruge brine o ugroženim i zaštićenim vrstama ptica kroz zimsko nadohranjivanje i zaštitu staništa te edukaciju građana, a naročito mlađih uzrasta kroz posjete dječijim vrtićima i školama.

Uzgojna i natjecateljska sekcija educira članstvo o pravilnom uzgoju u skaladu sa najnovijim svjetskim standardima u uzgoju domestificiranih autohtonih vrsta ptica. Također sudjeluju u radu Hrvatskog ornitološkog saveza i Saveza ornitoloških sudaca kao i na svim natjecanjima u uzgoju ptica u Hrvatskoj, te na svjetskim izložbama gdje njihovi članovi redovito ostvaruju dobre i zapažene rezultate.

Komentari