Otvorene prijave za osposobljavanje za zvanje knjigovođe-računovođe

Otvorene prijave za osposobljavanje za zvanje knjigovođe-računovođe

Objavljen je Javni poziv za prijavu kandidata za besplatno osposobljavanje za obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkinja koji se odnosi na dugotrajno nezaposlene na području Grada Benkovca, Grada Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i Sv. Filip i Jakov.

Dugotrajno nezaposlene osobe s mjestom stanovanja na području gradova Benkovca i Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i  Sv. Filip i Jakov imaju mogućnost besplatno steći zvanje knjigovođe-računovođe, te nakon uspješno položenog ispita dobiti uvjerenje o osposobljavanju koje im se upisuje u e-radne knjižice.

Naime, Udruga „Eko Zadar“ i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, partneri u projektu AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području objavili su na svojim mrežnim stranicama Javni poziv za prijavu kandidata za besplatno osposobljavanje za obavljanje poslova knjigovođa/tkinja – računovođa/tkinja. Upisuje će se ukupno 10 polaznika koji, osim mjesta stanovanja, zadovolje još dva uvjeta; imaju završeni srednju školu u četverogodišnjem trajanju i status dugotrajno nezaposlene osobe.

Dugotrajno nezaposlenim osobama smatraju se osobe koje su, ukoliko su mlađe od 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, dok ukoliko su starije od 29 godina trebaju biti nezaposlene minimalno godinu dana. Od onih koju su registrirani u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje biti će zatraženo da dostave potvrdu o trajanju nezaposlenosti. Mogu se prijaviti i osobe koje se ne vode u evidenciji HZZ-a, a koje u tom slučaju dostavljaju izjavu o trajanju nezaposlenosti.

Nastava će se održavati u prostorijama Srednje škole Kneza Branimira u Benkovcu, a polaznicima će biti osigurano i refundiranje troškova prijevoza između mjesta stanovanja i mjesta održavanja nastave. Predviđeni početak nastave je 1. listopada 2018., a zainteresirani informacije mogu potražiti na upitom na adresu e-pošte udruge „Eko-Zadar“ desk@ekozadar.hr ili pozivom voditeljici projekta na 091 20 85 696.

Projekt AlterNET udruga „Eko-Zadar“ provodi u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Komentari