Prijavite se za veslačku regatu na rijeci Lici

Prijavite se za veslačku regatu na rijeci Lici

U subotu, 23. lipnja Prvi veslački klub Perušić organizira veslačku regatu na rijeci Lici. Rijeka Lika najveća je lička ponornica koja izvire u podnožju Velebita i teče kroz Ličko polje. Sa dužinom od 78 km po veličini je druga ponornica u Europi. Regatu će popratiti Zeleni sajam i zabavni program.

Kategorije za ovu utrku rekreativnog karaktera su: kanu – dvosjed i četverosjed; kajak – dvosjed i samac; mješovito - kajak i kanu. Kotizacija iznosi 100kn po osobi (startnina) a dužina staze za utrku ovisi o vodostaju (6-8km). Prijave za utrku traju do 23. lipnja, a prijaviti se možete i na dan utrke. Kontakt za prijave je Mile Jurišić, predsjednik kluba 099/400-8778.

Tok rijeke Like vrijedan je divljenja jer teče među impresivnim klisurama i liticama. Osim regate, isti dan održat će se i Zeleni sajam kao popratni sadržaj u organizaciji Javne ustanove „Pećinski park Grabovača“ i TZO Perušić a uz potporu Općine Perušić, Narodne knjižnice, klastera Lika destination, Prvog ličkog veslačkog kluba Perušić. Zeleni sajam će na jednom mjestu objediniti ponudu OPG-ova, smještajnih kapaciteta, pružatelja usluga u turizmu, zaštićenih područja Ličko-senjske županije, planinara i udruga.

Posjetitelji će toga dana, špilju Samograd u Pećinskom parku Grabovača moći posjetiti po sniženim cijenama, kao i splavariti po rijeci Lici, a Planinarsko društvo Željezničar – podružnica Perušić organizirat će tradicionalni ljetni uspon Kaluđerovac-Metlača-Sklopača.

U pripremi je i bogat zabavno-glazbeni program.

 

Komentari