Sanacija operativne obale u luci Ošljak - prijevoz općinskim brodom

Sanacija operativne obale u luci Ošljak - prijevoz općinskim brodom

foto: cpa-zadar.hr

Započeli su radovi sanacije operativne obale u luci Ošljak - trajat će 60 dana, a u međuvremenu liniju Ošljak - Preko održavat će prečko komunalno poduzeće Obala i parkovi - izvijestili su iz Županijske lučke uprave.

Privremeni red plovidbe objavio je portal Naši školji    nasiskolji.hr/osljak_radovi

Započeli su radovi sanacije operativne obale u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja koja je pod nadležnošću Županijske lučke uprave Zadar. Vrijednost navedenih radova iznosi 570.688,09 kuna bez PDV-a, a radove za Županijsku lučku upravu izvodi JADRANSKI RONILAČKI SERVIS iz Šibenika, dok će uslugu stručnog nadzora  nad izvođenjem radova obaviti  ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Željko Čirjak. Za vrijeme trajanja radova sanacije, liniju Ošljak - Preko održavati će komunalno poduzeće Obala i parkovi d.o.o. Preko u jednakom broju linija kao i do sada. Predviđeni rok gradnje jest 60 kalendarskih dana, ipak ukoliko vremenske prilike omoguće očekuje se završetak radova prije roka - izvijestila je Županijska lučka uprava.

Navedeni radovi su od iznimne važnosti za luku Ošljak pošto taj dio operativne obale koristi i za pristan trajektne  linije. Ovim projektom Županijska lučka uprava Zadar nastavlja sa kontinuiranim ulaganjima u luke te poboljšanju sigurnosti korištenja obale, koja je na raspolaganju i drugim gospodarskim subjektima.

Komentari