Sudjelujte u Noći perfomansa Tjedna izvedbenih umjetnosti

Sudjelujte u Noći perfomansa Tjedna izvedbenih umjetnosti

U okviru 21. festivala Zadar snova, u suradnji s udrugom Domino iz Zagreba i njihovim festivalom Perforacije priprema se Noć perfomansa - site-specific događaj posvećen izvedbenoj umjetnosti u kojem su umjetnici pozvani predstaviti nove perspektive .

Uz inovaciju forme, ideja i estetike, neke od tema radova koje bismo podržali su vezane uz istraživanje novih pristupa održivog društva kao pitanje migracija i gospodarstva pa od klimatskih promjena do traćenja Zemljinih resursa, proizvodnje hrane do rebalansiranja odnosa spram tehnologije. 

Također neka od aktualnih pitanja koja se tiču i dinamike na globalnoj razini: kako da oni koji najmanje utječu na klimatske promjene ne budu pogođeni njihovim posljedicama. 

Noć performansa, projekt udruge Domino, nedugo nakon prvog izdanja 2010. godine privukla je inozemnu pažnju te je tako osim u Zagrebu, gradu gdje je sve počelo, te Splitu, Dubrovniku, Osijeku i Rijeci, održana i u Beogradu, Ljubljani i Skoplju, Francuskoj (Brest, Caen), SAD-u (New York i Portland), te u Grčkoj (Atena). Projekt se provodi u sklopu europske mreže Imagine2020 kao i Mreže izvedbenih umjetnosti u kojoj udruge Domino i Zadar snova djeluju kao su-osnivači i partneri. 

Prijava mora sadržavati: Pismo namjere uz opis projekta (do 2 karica teksta), kratki životopis, ako postoji s linkom na video nekog rada i predloženu tehničku listu slati na mail:

klub@zadarsnova.hr ili perforacije@gmail.com

Rok prijave: 1.8.2017. Pitanja o prijavi i samom događanju: 095/5108563

 

 

Komentari