Tkonski načelnik: Kijevo je neadekvatan. Jadrolinija: Sve je po standardu.

Tkonski načelnik: Kijevo je neadekvatan. Jadrolinija: Sve je po standardu.

foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Trajekt Kijevo jučer u 16 sati i 20 minuta zbog kvara nije isplovio na liniji Biograd- Tkon pa su svi putnici koji su htjeli na Pašman morali na otok preko Zadra odnosno Gaženice. Otočani su ogorčeni što Jadrolinija nije uvela zamjenski trajekt.

Iako je Kijevo jutros zaplovio, tkonski načelnik Goran Mušćet ogorčen je ne samo što im brodar nije jučer osigurao zamjenski trajekt već navodi i kako Kijevo nije primjeren održavanju linije Biograd - Tkon. Ovakvo stanje nije dobro, ja sam zvao nadležne iz Jadrolinije, oni nisu imali zamjenski trajekt i to je nedopustivo. Kijevo ne bi ni smio voziti jer ljudi u kabinama kad se voze se spuštaju ispod morske crte i po pravilniku taj trajekt ne bi ni smio voziti. Nismo zadovoljni Jadrolinijom, more je naša cesta i za tu cestu se treba brinuti država, Jadrolinija se ne brine o našim potrebama. Trajekt SIS je za nas odličan i treba ga vratiti natrag. - kazao nam je jutros Mušćet. 

U Jadroliniji smo zatražili komentar ovog slučaja. Evo priopćenja: 

      Jučer je linija Biograd – Tkon bila u prekidu od 16:20 sati. Jedini brod koji je mogao zamijeniti brod „Kijevo“, radi tehničkih karakteristika luka pristajanja, je brod „Sis“ koji je održavao redovitu liniju Zadar – Iž – Rava i koji je u Biogradu mogao biti tek po završetku redovite linije u 20:45 sati. Zato su putnici preusmjeravani na linije iz Zadra. Dodatno, „Sis“ je bio u pripravnosti za prvo jutarnje putovanje iz Tkona u 05:30 sati, ali je tehnički problem na „Kijevu“ uspješno uklonjen i linija je uspostavljena prema redu plovidbe brodom „Kijevo“. Napominjemo da je Jadrolinija, kao i svi ostali brodari, sukladno koncesijskom ugovoru, dužna osigurati zamjenski brod u roku od 24 sata, međutim mi to gotovo u pravilu, učinimo i puno prije.

Zaključno, odgovorno tvrdimo kako brod „Kijevo“ zahtjeva svim propisima za održavanje linije koji su definirani koncesijskim ugovorom. Jadrolinija putnike na svim linijama prevozi uz poštivanje maksimalnih sigurnosnih standarda te je stoga ovakve neodgovorne izjave bespredmetno komentirati - navodi se u odgovoru. 

 

Goran Mušćet

Komentari