U Paklenici ove godine i "Youth speed" za mlade penjače

U Paklenici ove godine i "Youth speed" za mlade penjače

ulistracija: NP Paklenica

Za prvosvibanjske praznike posjetitelje očekuje niz događanja u okviru 19. Međunarodnog susreta penjača Paklenica 2018. , koji se održava od 28. travnja do 01. svibnja. Uz ostalo i penjački maraton „Paklenica – from dawn to dusk”.

Turističku sezonu u Nacionalnom parku Paklenica i na Rivijeri Paklenica tradicionalno su i ove godine otvorili brojni planinari i penjači iz zemlje i inozemstva. Nakon uskrsnih blagdana, kada je Nacionalni park Paklenicu posjetilo više od 2.000 ljubitelja prirode i aktivnog odmora slijede prvosvibanjski praznici kada posjetitelje očekuje niz događanja u okviru 19. Međunarodnog susreta penjača Paklenica 2018. , koji se održava od 28. travnja do 01. svibnja.

Iskusne penjače očekuje „Millet Rise Up Speed Climbing“, jedinstveno natjecanje u brzinskom penjanju velikih stijena, organizira se u muškoj i ženskoj kategoriji, a predviđeno je za subotu, 28. travnja. U nedjelju se oržava penjački maraton „Paklenica – from dawn to dusk”, kada će dvočlane penjačke naveze (muške, ženske i mješovite) u vremenu od 07:00  do 19:00h  nastojati savladati što veći broj smjerova odnosno osvojiti što više bodova na pakleničkim stijenama. 

Ovogodišnja novost je „Youth Speed“ top rope natjecanje za mlade penjače u dobi od 15 do 18 godina, a održat će se u ponedjeljak 30. travnja. 1. svibanj je već tradicionalno rezerviran za “Kid`s Speed” , penjačko ntjecanje namjenjeno najmlađim penjačima.

Brojna događanja pripremaju se i za ostale posjetitelje Parka. U novouređenom posjetiteljskom centru Podzemni grad Paklenice u subotu navečer će se održati Paklenica Film Festival, revija amaterskih filmova penjačke tematike.  U nedjelju, ponedjeljak i utorak kroz program „Probajte penjati s nama!“, u penjanju će se moći okušati i posjetitelji koji nikad ranije nisu imali priliku probati penjati.
Sva četiri dana penjači će u kanjonu Velike Paklenice moći razgledati i testirati najnoviju penjačku opremu proizvođača Millet i Rock Empire.

Zabavni dio programa i koncert planiran je za nedjelju u 21:30, na trgu Bikarija u Starigradu – Paklenica.

Više informacija i program su dostupni na
http://www.np-paklenica.hr/index.php/penjanje/medunarodni-susret-penjaca

Komentari