U središtu Zadra uhićen talijanski kriminalac i ubojica

U središtu Zadra uhićen talijanski kriminalac i ubojica

Neslužbeno saznajemo da riječ o Paolu Messini koji je u Italiji osuđen na 25 godina zatvora zbog ubojstva. Paolo Messina, je vodoinstalater koji je priznao je ubojstvo Antonella Rosiela, poslovnog čovjeka kojeg je ubio u studenom 2013. godine.

Sud Assizeu mu je 31. listopada izrekao zatvorsku kaznu od 25 godina i nije prihvatio tezu o legitimnoj obrani.

Zadarska policija uhitila je jučer u središtu Zadra talijanskog kriminalca. Uhićen je na temelju europskog uhidbenog naloga talijanskog pravosuđa zbog počinjenja teškog kanznenog djela na području Italije. Rezultat je to suradnje kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, Ravnateljstva policije te Specijalne jedinice policije iz Splita s talijanskom policijom.
Oko 13 sati, službenici kriminalističke i specijalne policije došli su do stana u Ulici Mihovila Pavlinovića u Zadru i iznenadili Talijana koji nije uspio pružiti nikakav kakav otpor. Uhićen je, a kod njega su pronađene dvije krivotvorene osobne iskaznice Republike Italije, manja količina hašiša i marihuane, više mobitela te zlatni nakit i skupocjeni satovi. 35-godišnjak je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a pronađeni predmeti su mu privremeno oduzeti.
Protiv njega Državnom odvjetništvu se podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave te optužni prijedlozi zbog posjedovanja droge, a u tijeku je postupak realizacije europskog uhidbenog naloga.
Neslužbeno saznajemo da riječ o Paolu Messini koji je u Italiji osuđen na 25 godina zatvora zbog ubojstva.

Komentari