Veslački vikend u Pagu

Veslački vikend u         Pagu

Elvis Šmit

U Pagu, 22. i 23. rujna, veslački vikend! Prvoga dana održat će se finale veslačkog kupa Hrvatske 2018. a dan nakon toga, 23. rujna 1. Međunarodna regata Osmerci Zrće - Pag 2018. U finalu veslačkog kupa Hrvatske sudjelovati će gotovo svi najbolji veslači iz hrvatskih klubova.

Točan broj sudionika znat će se nakon zatvaranja prijavnog roka koji će biti 19. ili 20. rujna, ali se u konačnici procjenjuje dolazak oko 100 sudionika što bi bila brojka s kojom bi organizatori bili zadovoljni za prvu godinu regate.

Po objavi Poziva na regatu Savez će ovu regatu uvrstiti u nacionalni kalendar regata te ju kao takvu i prijaviti Svjetskoj veslačkoj federaciju kako bi ju i oni uvrstili u kalendar svjetskih natjecanja te obavijestili sve svjetske veslače o našoj regati i pozvali sve zainteresirane na sudjelovanje.

Upravo ovakve zajedničke manifestacije su idealne za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslačkog svijeta koja će donijeti još jednu atraktivnu manifestaciju na kraju ljetne sezone.

Tradicionalne veslačke regate ovog tipa su u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Americi sportski, kulturni, turistički i statusni događaj prve kategorije te zbog broja prijavljenih sudionika traju i do 7 dana.

Veslački vikend u Pagu održat će se u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza i Veslačkog kluba Pag, a pod pokroviteljstvom Gradova Pag i Novalja i Turističkih zajednica gradova Paga i Novalje.

 

 

Komentari