VIDEO: Svečanom sjednicom obilježen Dan županije

VIDEO: Svečanom sjednicom obilježen Dan županije VIDEO: Svečanom sjednicom obilježen Dan županije

Jučer je održana svečana sjednica Županijske skupštine, na kojoj su proglašeni ovogodišnji laureati. Svemu je prethodilo posebno folklorno ozračje .

Svojom moreškom Korčulani su počastili Zadrane na Morskim orguljama, ali i u današnjem mimohodu povijesnih postrojbi kroz grad. Zajedno s Kliškim uskocima, Vitezovima vranskim, udrugom Paška alka te Knezovima Posedarskim.

 

Iz prošlosti u sadašnjost vratili su se za govornicom na svečanoj sjednici Zadarske županije. Županu Stipi Zriliću ovo je posljednje obraćanje u toj ulozi. Među ostalim, istaknuo je najvažnije završene projekte.

Poseban trenutak na svečanoj sjednici i ove je godine bila dodjela nagrada laureatima. Za životno djelo nagrađen je poznati zadarski umjetnik Tomislav Marijan Bilosnić.

Tomislav Marijan Bilosnić: Ja sam krenuo Zoranićevskim putem kroz našu baštinu. I o Zadarskoj županiji i ovom prostoru Ravnih kotara i Bukovice kao i zadarskih otoka do sada sam napisao više od 17 tisuća knjiških stranica. Mislim da je to jedan dovoljni posao za jednog čovjeka.tomislav-marijan-bilosnic.jpg

 

Godišnjom nagradom nagrađeni su Zračna Luka Zadar, Šime Fantela, Igor Marenić, Edo Fantela i Stiše Žunić za područje sporta, docenti doktori znanosti Ivan Župan i Tomislav Šarić, Tanja i Igor Blaslov za humanitarni rad, te Udruga tehničke kulture Faust Vrančić iz Obrovca.

 

 

Komentari