Županijskoj Lučkoj upravi zahvalnica Pomorskog fakulteta u Rijeci

Županijskoj Lučkoj upravi zahvalnica Pomorskog fakulteta u Rijeci

U sklopu obilježavanja dana Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Županijskoj lučkoj upravi Zadar dodijeljena je zahvalnica za doprinos razvoja Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, promicanje njegova ugleda i ostvarenu stručnu suradnju.

Zahvalnicu je ravnatelju Županijske lučke uprave Davoru Škiboli uručio Dekan Pomorskog fakulteta izv. prof. dr.sc. Alen Jugović. Pomorski fakultet najstarija i najznačajnija visokoškolska znanstvenoistraživačka ustanova u Hrvatskoj, a ujedno je i jedna od ustanova s najvećom tradicijom obrazovanja na riječkom Sveučilištu koja svoje korijene vuče iz 1866. godine, istaknula je na jučerašnjoj sjednici Fakultetskog vijeća te ustanove rektorica prof. dr. Snježana Prijić Samaržija.

Riječ je o svečanosti kojom je Pomorski fakultet obilježio svoj dan, ali i blagdan Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca. Dodajući kako je Pomorski fakultet danas sastavnica na koju je Sveučilište iznimno ponosno, rektorica je spomenula da taj fakultet broji gotovo dvije tisuće studenata na pet preddiplomskih i jednako toliko diplomskih studija, a kao jedan od značajnijih iskoraka te ustanove apostrofirala je suradnju s gospodarstvom.

Komentari