Emisija 21.06.2017.

Emisija 21.06.2017.

Večerašnju emisiju ispunili smo s izvođačima sa svih strana svijeta. S nama su Simon Le Grec featuring Denise Guttenbach, Artur Bayramgalin, Kato & Sigala featuring Hailee Steinfeld, Offaiah, Alesso featuring Kinda Ingrosso, ATB & Andrew Rayel i Bag Raiders. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

Bag Raiders su elektronički duo iz Sydneyja kojeg čine DJ-i Chris Stracey i Jack Glass. Rijetko koji izvođači podignu takvu prašinu oko prvog albuma kao što su to učinili oni, što mogu zahvaliti svojoj dugogodišnjoj karijeri na dance floorovima. Ove godine reizdali su pjesmu ''Shooting star'', na kojoj se osjeća utjecaj MGMT-a i njihovih psihodeličnih ritmova.

Njemačka trance DJ i producent ATB i moldavski studio mađioničar Andrew Rayel objavili su singl ''Connected'' najavili nadolazeći album. Oaj singl sadrži jedistene ATB-eve piano melodije koju globalna Trance zajednica može postići.

Švedski DJ i producent Alesso predstavlja potpuno novi singl ''Falling'', ujedno prvi komadić zvuka nakon prošlogodišnjeg singla ''Take My Breath Away''. Novim singlom Alesso još jednom pokazuje kako nadograđuje zvuk iz pjesme u pjesmu, u čemu mu je ovog puta vokalno pripomogla pjevačica Kinda Ingrosso, u suradnji s kojom je i napisao tekst pjesme. Nova pjesma vuče korijene ranih house klasika koji inspiriraju Alessa, a produkcijom iste pozabavio se potpuno sam. Slušate Brohug remix.

Offaiah je zagonetan producent koji je prošle godine postao popuaran s ljetnim kluskim hitom ''Trouble''. Ovog ožujka vratio nam se s novim singlom, pjesmom ''Run''. Čuti ćete Club mix.

Platinasti danski DJ i producent Kato udružio je snage s hit-majstorom Sigalom za potrebe novog zajedničkog singla ''Show You Love''. Dvojcu je za potrebe novog singla vokalno pripomogla Hailee Steinfeld dok su produkciju odradili sami. Hailee je tajni sastojak pjesme. Njen karizmatičan pop vokal savršeno odgovara house zvuku singla, rekao je Kato. Slušate extended remix.

"Ne postoji ništa bolje od stvaranja osobne umjetnosti. To je prekrasan avantura koja se sastoji od glazbenih fraza i harmonija, koja nas vodi u svijet naše mašte." Kaže Artur Bayramgalin iz Ufe glavnog grada republike Baškortostan u Rusiji. Od 22 godine je na ruskoj glazbenoj sceni a tijekom posljednjih godina Artur radi na svojim projektima, kao i za druge umjetnike. Artur Bayramgalin stvara smooth and acid jazz, new age i chillout, electroniku i folk te stvara novi zvuk u suvremenom svijetu glazbe. Slušate ''Looking at the sky''.


Simon Le Grec nam stiže iz Grčke i svojim osebujnim i šarmantnim Chillout moodsom i groovy downtempo beatsom, pokazuje nam život na mediteranskim otocima. U pjesmi ''This time'' surađivao je sa Denise Guttenbach.

 

O emisiji Egzotika FM - glazbena emisija

Egzotika fm je emisija u kojoj dajemo priliku neuobičajenim glazbenim smjerovima kao što su chill out, bossa nova, elektronička glazba, lounge, ethno beat, modern jazz, world music itd. Budite s nama srijedom od 20:15.

Pročitaj više

Komentari

Egzotika FM - glazbena emisija
Egzotika FM - glazbena emisija

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Egzotika fm je emisija u kojoj dajemo priliku neuobičajenim glazbenim smjerovima kao što su chill out, bossa nova, elektronička glazba, lounge, ethno beat, modern jazz, world music itd. Budite s nama srijedom od 20:15.